logo-white

Fem autentiske begivenheter for kultur- og historieinteresserte i det nordvestlige USA

Hvis du elsker amerikansk kultur og historie, er det mange grunner til å sette kursen mot de fem delstatene Idaho, Montana, Wyoming, samt Nord-Dakota og Sør-Dakota, som sammen utgjør The Great American West. Her venter autentisk cowboykultur og «det ekte Amerika» – og året gjennom er det flere autentiske begivenheter som hyller den lokale kulturen og historien. Du kan for eksempel bli med på verdens største utendørs rodeo, en folkemarsj til ære for det nordamerikanske folket og fargerike powwow-festivaler. 

Cheyenne Frontier Days er verdens største utendørs rodeo (Foto: Wyoming Office of Tourism)

Verdens største utendørs rodeo i Wyoming

Den 21.-30 juni kan du i Wyoming oppleve den historiske begivenheten Cheyenne Frontier Days, som ble arrangert i byen Cheyenne for første gang i 1897. Her kan du for eksempel oppleve verdens største utendørs rodeo samt parader med marsjerende orkestre og hestevogner. Når mørket faller på, er det musikalske forestillinger og dans rundt om i byen. 

Les mer om Wyoming HER

Æreful folkemarsj i Sør-Dakota

I Sør-Dakota samles opptil 15 000 mennesker to ganger i året for å delta i folkemarsjen Crazy Horse Volksmarch. Her går du 10 km opp til Crazy Horse-minnesmerket, som er et nesten 27 meter høyt monument av et ansikt hugget ut i en stein. Minnesmerket ble opprettet til ære for urbefolkningen i Nord-Amerika for å minne om viktigheten av forsoning og respekt for mangfold. Arrangementet finner sted to ganger i året – i år 3. juni og 2. oktober. 

Les mer om Sør-Dakota HER  

Gå på nært hold til Crazy Horse Memorial, verdens største pågående fjellutskjæring (Foto: Crazy Horse Memorial)

Opprinnelig kultur i Idaho

Den 10.-13. august kan du i byen Fort Hall i Idaho være med på Native American-festivalen Shoshone-Bannock Indian Festival, som er en av de største og mest populære i sitt slag i det nordvestlige USA. Her kan du for eksempel være vitne til de fascinerende powwow-dansene, som feirer urfolkskulturen samt tradisjonelle stafettløp og rodeoer. Festivalen vil også ha matboder som serverer tradisjonelle lokale spesialiteter. 

Shoshone-Bannock Indian Festival - Idaho - USA
 Shoshone-Bannock Indian Festival i Idaho (Foto: Mimi Lopez Photography)

Cowboystemning i Montana

Skal du oppleve det ekte ville vesten, bør du ta turen innom festivalen Miles City Bucking Horse Sale & Rodeo i Montana. Her kan du 18.-21. mai oppleve ekte cowboystemning med hesterodeo, hesteveddeløp og konserter med countryband som Stolen Roan of Copper Mountain Band. 

Les mer om Montana HER

Fargerik powwow-festival i Nord-Dakota

I september kan du i Nord-Dakota feire den amerikanske urbefolkningen under United Tribes Technical College International Powwow i byen Bismarck. Powwow-festivalen finner sted 8.-10. september og er en av USAs største i sitt slag. Her konkurrerer profesjonelle dansere og trommeslagere fra hele USA og Canada i ulike musikk-, sang- og dansestiler.

Les mer om Nord-Dakota HER  

United Tribes Technical College International Powwow i Nord-Dakota (Foto: North Dakota Tourism)

Slik kommer du deg til The Great American West

Denver

Når du besøker Great American West, er det vanligvis lettest å fly til Denver, som har områdets største flyplass. Og Denver i seg selv er også verdt et besøk. Det er også flere festlige arrangementer her i løpet av året.

For eksempel kan musikkelskere glede seg til jazzfestivalen Five Points Jazz Festival 10. juni, mens byen 21.-23 september hyller de mange bryggeriene under Great American Beer Festival, hvor du kan delta på ølsmaking og møte noen av USAs beste bryggerier. 

Les mer om Denver HER  

Skyline - Denver - Colorado - USA - Visit Denver
Denver i Colorado (Foto: Visit Denver)

Bloomington, Minneapolis og Saint Paul

Byene Bloomington, Minneapolis og Saint Paul i Minnesota er også verdt et besøk hvis du ønsker å få med deg ekstra fantastisk natur og sjarmerende byliv på turen. Det er gode muligheter for sykling og fotturer om sommeren – eller en båttur på USAs nest lengste elv, Mississippi-elven.

Les mer om Bloomington, Minneapolis og Saint Paul HER

Flere nyheter og artikler om Idaho, Montana, Nord-Dakota, Sør-Dakota og Wyoming finner du HERHERHERHER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

KLM - Embraer 190 - Billund

Passasjernedgang og fraktøkning i Billund lufthavn

(Foto: ©Clément Louineau)

Jeans-merke med eget boutiquehotell på St Martin

Havila Capella - Kystruten Bergen - Kirkenes - Cartagena - November 2021

Havila Kystruten styrker ledelsen

Alpine Craft Festial i Hochkönig, SalzburgerLand (Foto: Hochkoenig Tourismus)

Gastronomi på hög nivå i skidparadiset SalzburgerLand

- Rentebærende kredittkortgjeld utgjør nå 42,9 mrd. og har steget jevnt de siste månedene. Dette gir grunn til bekymring siden dette er kreditter med en veldig høy rente, sier Svein Ove Karstensen daglig leder i Norsk Gjeldsinformasjon (Foto: Shutterstock)

Rentebærende kredittkortgjeld har økt med 0.7 milliarder