logo-white

Dalen Hotel i Telemark til Nordic Hotels & Resorts

Det ærverdige Dalen Hotel i Telemark blir en del av Nordic Hotels & Resorts. Hotellet ble åpnet for 130 år siden, i 1894, og det har siden vært en kulturdestinasjon med besøkende gjester fra hele verden.

Dalen Hotel har en majestetisk arkitektur og ble bygget i forbindelse med ferdigstillelsen av Telemarkskanalen på 1800-talet (Foto/opphavsrett: Nordic Hotels & Resorts)

Med beliggenhet mellom de spektakulære fjellene i Telemark, langs Telemarkskanalen, ligger en av Norges best bevarte sveitsiske chalethotell, Dalen Hotel. Hotellet åpnet dørene for første gang i 1894 og har siden vært et landemerke og en kulturbærer i Dalen. Nå er det klart at hotellet blir en del av Nordic Hotels & Resorts portefølje av medlemshoteller.

– Med beliggenhet i fantastiske Telemark er Dalen Hotel som en tidsreise tilbake i tid. Med en historie som strekker seg 130 år tilbake, er bygget er et imponerende kulturminne. At hotellet nå blir en del av Strawberry og vår porteføje av selvstendige brands, vil gi hotellet et enda sterkere fundament fremover. Norwegian Hospitality Group vil fortsette å eie og drifte hotellet, men hotellet inngår nå som medlem av vår portefølje av frittstående hoteller, sier Petter Stordalen, eier av Strawberry.

Dalen Hotel ligger ved innsjøen Bandak – som også er endepunktet for Telemarkskanalen (Foto/opphavsrett: Nordic Hotels & Resorts)

Dalen Hotel har en majestetisk arkitektur og ble bygget i forbindelse med ferdigstillelsen av Telemarkskanalen på 1800-talet. Telemarkskanalen var kjent som «en av verdens åttende underverk» og datidens store attraksjon, som gjorde Dalen populært for kongelige og fremadstormende gjester fra hele verden. For å imøtekomme etterspørselen ble Dalen Hotel bygget, og i 1894 åpnet de dørene for første gang.

Tårnsuiten i Dragetårnet (Foto/opphavsrett: Nordic Hotels & Resorts)

I dag består Dalen Hotel av 49 unike gjesterom med Tårnsuiten som deres kronjuvel. Hjertet av hotellet, peisestua, samler gjester og besøkende under et majestetisk glasstak. På hotellet kan gjester oppleve lokale råvarer og fransk tradisjon i restauranten Bandak, arrangere møter i hotellets salonger, bade i badstu i den vakre kanalen og oppleve fantastisk natur og mark.

Når man bor på Dalen Hotel kan man også kombinere oppholdet med en tur om bord i veteranskipet M/S Henrik Ibsen fra 1907. En reise langs kanalen er den beste måten å oppleve den spektakulære naturen Dalen har å tilby.

– I år er det 130 år siden Dalen Hotel ønsket sine første gjester velkommen. Vi kan ikke tenke oss en bedre måte å feire jubileumsåret på enn å skrive et nytt kapittel med Nordic Hotels & Resorts. I flere tiår har Dalen vært en mystisk og eventyrlig plass i Norge, og jeg er stolt over at vi nå blir en del av en hotellportefølje bestående av fantastiske frittstående hotell over hele Norden. Sammen skal vi fortsette å ønske gjester velkommen til Dalen i minst 130 år til, sier Filip Åbom, direktør på Dalen Hotel.

Norwegian Hospitality Group kjøpte Dalen Hotel i 2007, og i porteføljen har de blant andre Son Spa, Strömstad Spa, Hotel Riviera og Farris Bad. De nevnte hotellene er også en del av Nordic Hotels & Resorts portefølje av medlemshoteller. Dalen Hotel får offisielt inn som medlem av Nordic Hotels & Resorts 24.04.2024.

Nettsiden til Dalen Hotel finner du HER

Flere nyheter om Nordic Hotels & Resorts finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Oslo lufthavns lounge på utland har gjennomgått omfattende oppussing (Foto:  Avinor)

Oslo lufthavns lounge på utland pusset opp

Hannover: Slott Herrenhausen med Herrenhausen hager, "Großer Garten" med fotene (Foto: ©HMTG / Hars Gerhardts)

Hannover – en by av superlativer

(Foto: Spanias Turistkontor)

På jakt etter et unikt venue i verdens mest ettertraktede møtedestinasjon?

World of Volvo åpnet dørene søndag den 14. april 2024 (Foto: World of Volvo)

Gøteborg ønsker velkommen til nye World of Volvo

(Foto: Johner)

Sikkerhet på hjul: Lovpålagt forsikring for elsparkesykler