logo-white

Cathrine Knudsen utsmykker Havila Castor

Vakre kunstverk med elementer fra naturen har funnet plassen sin om bord i Havila Kystrutens nye skip, Havila Castor. Den anerkjente billedkunstneren Cathrine Knudsen har stått for utsmykningen av skipet med til sammen 36 kunstverk som nå kan nytes på en reise langs norskekysten.

Cathrine Knudsen - Kunstverk - Havila Castor
Billedkunstner Cathrine Knudsen i resepsjonen på Havila Castor. (Foto: Havila Kystruten)

– Våre fire skip vil alle ha ulike kunstnere. Vi er veldig glade for at vi har fått Cathrine Knudsen til å sette prikken over i-en om bord i Havila Castor, forteller prosjektleder for innredning, Hege Sævik Rabben.

Sævik Rabben forteller videre at hun har hatt et godt samarbeid med Knudsen, og at de har sett helheten om bord i skipet for å få kunsten spesiallaget til Havila Castor.

Uttrykket i kunsten til Cathrine passer veldig godt til Havila Kystrutens konsept, sier Sævik Rabben.

Knudsen er veldig fornøyd med samarbeidet som er gjort med Havila Kystruten.

– Den grønne tanken til selskapet er veldig forenelig med mitt kunstneriske uttrykk. Det går på materialvalg, og samspillet med naturen som man opplever langs norskekysten gjennom de store panoramavinduene, sier Cathrine Knudsen.

– Det er helt fantastisk og få komme om bord i dette flotte skipet og se at kunsten finner plassen sin. Det er noe annet å se det i atelieret enn i sitt rette miljø. Det er godt å se at verkene mine passer så godt inn, og jeg føler på en stolthet og ydmykhet over å få utsmykke Havila Castor.

Cathrine Knudsen - Hege Sævik Rabben - Kunstverk - Havila Castor
Billedkunstner Cathrine Knudsen og prosjektleder Hege Sævik Rabben foran et av kunstverkene til Knudsen om bord på Havila Castor. (Foto: Havila Kystruten)

De 36 ulike verkene som nå finnes rundt om i de sosiale sonene på skipet viser bredden i Knudsens kunstneriske univers og vises gjennom oljemaleri, monotypi, litografi, botaniske trykk og tresnitt.

Kunstverkene om bord gjenspeiler naturelementer som løv, tang og tare, vannliljer, fjær og maneter samt bevegelse og struktur – naturens prosesser er sentralt i Knudsens uttrykk.

– Gjestene våre om bord vil oppleve en stille og miljøvennlig seilas langs vår vakre kyst. Kunsten til Cathrine tar igjen dette og gir følelsen av bevegelse, stillhet og ro, avslutter Sævik Rabben.

Om Cathrine Knudsen

Cathrine Knudsen (f. 1974) er billedkunstner med bosted og atelier i Oslo. Hun debuterte som kunstner i 2003 har en god posisjon i det norske kunstmarkedet. Hennes arbeid er kjent for abstrakt gjengivelse av naturen i form av prosess, bevegelse og struktur. Cathrine bruker også form og farger fra naturen når hun skaper sine bilder. Om bord i Havila Castor har hun levert oljemaleri, monotypi, botanisk trykk, litografi og tresnitt.

Flere nyheter og artikler om Havila Kystruten finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

MS Oslofjord - ex Bergensfjord - Hirtshals - 2009

MS Oslofjord solgt til kroatisk rederi

F.v. Kategorisjef Erstatningsbil i Hertz Ole E Schiøll og Seksjonsleder i Fremtind Forsikring Kyrre Strand (Bildekilde: Hertz)

Hertz landet avtale for erstatningsbiler med Fremtind Forsikring

Åbningen af Ferie for Alle 2024 blev blandt mange andre besøgt af repræsentanter fra 18 lande, herunder 12 ambassadører (Foto: MCH/Lars Møller)

Ferie for Alle lagde fra land med stor tilstrømning

(Foto: Jacob Lund ( ©AdobeStock)

Fotball-EM skaper turisme i Tyskland

(Kilde: Travelmarket.dk)

Dansk Flyprisindex – Uge 12 2024