logo-white

Blomster og naturskjønne hager i det sørlige USA

De sørlige statene i USA bugner ikke bare av fantastiske nasjonalparker, men har også en rekke vakre botaniske hager som er verdt et besøk. Her er blant annet en av USAs eldste botaniske hager i Missouri, en hage som kombinerer kunst og natur i Sør-Carolina, og en blomsteroase mellom bekker og sommerfugler i Vest-Virginia.

Sommerfugler i Vest-Virginia Botanic Garden (bilde: wvtourism.com/related.dk)

Kunst og natur i Sør-Carolina

Brookgreen Gardens i Sør-Carolina ble grunnlagt i 1931 av Archer og Anna Hyatt Huntington. Anna var en prisbelønt billedhugger, og begge var glad i natur og kunst. Siden Brookgreen Gardens åpnet, har stedet utviklet seg til et kultursenter med over 2000 verk laget av over 450 kunstnere.

Fra Brookgreen Gardens (fotokilder: discoversouthcarolina.com/related.dk)

I hagene kan du blant annet gå langs Live Oak Allée, som er fylt med eiketrær som er over 250 år gamle, eller besøke Huntington Sculpture Garden, hvor du kan se noen av Annas vakre skulpturer.

Les mer HER

Arkitektur og naturskjønne utsikter i Arkansas

I det sørvestlige Arkansas kan du oppleve Garvan Woodland Gardens i de pittoreske Ouachita-fjellene. Hagen er utsmykket av høye furutrær som beskytter de andre delikate artene av flora og fauna.

Garvan Woodland Gardens (Foto: travelsouth.visittheusa.com/related.dk)

I hagen kan du gå langs den sju kilometer lange skogkledde kystlinjen mens du lytter til bølgeskvulp og nyter utsikten over de klippefylte skråningene. I hagen kan du også se en rekke arkitektoniske bygninger, slik som Bob and Sunny Evans Treehouse.

Les mer HER

Blomsteroase i Vest-Virginia

Vest-Virginia Botanic Garden like utenfor byen Morgantown ligger Vest-Virginias eneste botaniske hage. Den litt over 34 hektar store hagen er en oase av blomster med over 30 blomsterbed, skarntydegran og frodige skoger fylt med kilometerlange stier som snor seg mellom bekker, fontener og et dyreliv av fugler, sommerfugler og bier. Hagen er åpen fra vår til høst og har gratis inngang.

Vest-Virginia Botanic Garden (bilde: wvtourism.com/related.dk)

Les mer HER

Hager og fuglereservat i Louisiana

På Jefferson Island i det sørøstlige Louisiana ligger Rip Van Winkle Gardens bortgjemt blant sypresser og sumper. I hagen kan du gå på oppdagelse i den kjente skuespilleren Joseph Jeffersons jakthytte og atelier, samt i fuglereservatet Rip’s Rookery, som er hjemsted for over 260 fuglearter, slik som rosenskjestorken, hvis røde farge kommer fra krepsen den spiser.

Rip Van Winkle Gardens (fotokilder: louisianatravel.com/related.dk)

Ved hagens havnefront finner du dessuten en rekke semitropiske hager med 350 år gamle eiketrær dekket av glitrende mose.

Les mer HER

En av USAs eldste botaniske hager

Missouri Botanical Garden i St. Louis er en av USAs eldste botaniske hager. I 2023 åpnet et nytt besøkssenter i hagen. Her er det blant annet et spesialrom hvor et filter skaper et flekket lys i rommet.

Missouri Botanical Garden i St. Louis (fotokilder: visitmo.com/related.dk)

Dette gir den samme effekten som når solen skinner gjennom trærne. I tillegg har terrazzogulvene motiver av elvestein og løv, slik at besøkende føler at de står i en lysning i skogen. Utenfor besøkssenteret er det mange andre hager, slik som en japansk hage og en tropisk regnskoghage.

Les mer HER og HER

Varierte økosystemer i Alabama

I Alabama kan du utforske den nesten 48 hektar store Huntsville Botanical Garden. Hagen er full av ulike økosystemer og byr på alt fra gressenger til skogsstier, våtmarker og magiske blomstersamlinger. Disse kan du oppleve fra hagens mange naturstier.

Sommerfugler i Huntsville Botanical Garden (Foto: Alabama Tourism Department)

Hagen har også en hage rettet mot barn, hvor du blant annet kan se USA`s største sommerfuglhus i det fri.

Les mer HER

Flere reisetips, nyheter og artikler om det sørøstlige USA finner du HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Fotokilde: Norwegian Air Shuttle)

Topp ti reisemål fra Norge – 270 000 Norwegian-passasjerer til Spania

Havila Castor - Hjørundfjorden - Sunnmøre - Møre og Romsdal

Havila utvider sesongen i Geirangerfjorden

Sotaventolagunen på Fuerteventura, Kanariøyene (Foto: Spanias Turistkontor)

Spania har flest miljømerkede strender

(Foto: Mikko Ryhänen / Finnair)

Finnair åpner ny og oppgradert lounge på Helsingfors – Vanda

Italiensk mat er nordmenns favoritt, viser ny undersøkelse  (Bildekilde: Ticket)

Det beste matlandet å besøke