logo-white

Austrian Airlines til Tromsø

Lørdag den 17. desember starter Austrian Airlines ny direkterute mellom Wien og Tromsø. Dette er nok en styrking av Lufthansa Groups satsing på Nord-Norge som destinasjon.

Airbus 320-Family - Austrian Airlines - Lufthansa Group
Lørdag 17. desember starter Austrian direkteflyvninger mellom Tromsø og Wien (Foto: Lufthansa Group)

– Åpningen av den nye Austrian-ruten mellom Wien og Tromsø er en stor nyhet for reiselivet i Nord-Norge. Lufthansa Group startet flyvningen til Tromsø tilbake i november 2017, og siden da har vi økt frekvensen betydelig, sier Flemming Nordestgaard, daglig leder i Lufthansa Group Norway.

– Som det fjerde flyselskapet i vår gruppe, styrker Austrian Airlines vår suksesshistorie på Tromsø som destinasjon. Ruten føyer seg til den generelle positive utviklingen på alle norske destinasjoner, takket være stor støtte og engasjement fra lokale partnere og interessenter.

Ruten får en ukentlig avgang og er foreløpig planlagt frem til august 2023.

– Det er fantastisk å se at også Austrian kaster seg på den positive utviklingen vi ser i Nord-Norge ved å opprette en forbindelse til Wien, dette er nok et bevis på attraktiviteten i markedet som både bærer preg av innbyggere som reiser ut, men ikke minst den sterke utviklingen knyttet til nordlys og det arktiske produktet blant turister, sier Gaute Skallerud Riise, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

Med ruten økes antall direkteflyvninger mellom Lufthansa Groups knutepunkter til Nord-Norge til 7 ukentlige avganger hver vei midtvinters. Fra før av flyr gruppen fra Frankfurt, München, Düsseldorf, Zürich (oppstart 16. desember) til Tromsø.

Les også: Lufthansa med vinterrute Frankfurt – Tromsø (2016)

– Dette både bekrefter, og styrker, de allerede svært tette båndene mellom Norge, Tyskland, og de tysktalende landene, sier Michael Kern, administrerende direktør i Norsk-Tysk Handelskammer.

– Vi ser en økende interesse fra begge sider, og Lufthansa Groups totale rutenettverk til Nord-Norge er med på å skape nye muligheter for samarbeid mellom bedrifter over landegrensene.

– Det er stas å høre at flere flyselskaper satser på Nord-Norge. Nye internasjonale direkteruter har store positive ringvirkninger for reiselivet i hele Tromsø-regionen, og i landsdelen. Flere gjester bidrar til økt lokal verdiskapning, og er viktig for reiselivets ambisjon om helårlige lønnsomme arbeidsplasser. Nye direkteruter er også positivt for de lokale, som stadig får flere muligheter i form av et utvidet rutetilbud, sier reiselivssjef i Visit Tromsø-regionen, Lone Helle.

For Nordlendinger betyr det nemlig ikke bare en økt tilgjengelighet for turister inn til regionen, men også et nytt vindu mot verden. Fra Wien har Austrian videre forbindelser til flere destinasjoner i Nord-Amerika og Asia, og gjør det mulig for tromsøværingene å nå disse destinasjonene med kun en mellomlanding. 

– Tilgjengelighet er en av de viktigste driverne for å utvikle reiselivet videre. For de fleste innkommende turistmarkedene til Nord-Norge er det ingen alternative transportmåter, derfor er det gledelig at Austrian Airlines satser spesielt til glede for reiselivet og lokalbefolkningen i Tromsø, avslutter Skallerud Riise.

Rutetider:

  • OS330 TOS-VIE 1500-1840 LØRDAGER
  • OS329 VIE-TOS 1035-1410 LØRDAGER

Flere relaterte nyheter og artikler finner du HER, HER, HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Luksushotellet The Mora Zanzibar ligger ved vakre Muyuni Beach (Foto: TUI)

TUIs nye varemerke tar luksus til nye høyder

Torsdagen den 13 juni välkomnades Air Canada på Stockholm Arlanda Airport med en invigningsceremoni inför de första flygningarna till Toronto och Montreal. På ceremonin deltog H.E. Jason LaTorre, Kanadas ambassadör i Sverige, Jonas Abrahamsson, vd Swedavia, och MD, International Sales, Mr. Rocky Lo, Air Canada. Med två direktlinjer till Toronto och Montreal fem gånger i veckan blir Air Canada ett viktigt tillskott till Stockholm Arlanda och kopplar samman den svenska huvudstaden med Kanada såväl som den nordamerikanska marknaden. (Bildkälla: Swedvia)

Air Canada på Stockholm Arlanda Airport med nya linjer till Toronto och Montreal

Solsenger og paraplyer - Paleochora - Chania - Kreta - Hellas - Apollo

Hellas er sommerens store ferievinner!

(Foto: John McArthur / Unsplash)

Amadeus styrker sin posisjon innen flydistribusjon

Arctic Race of Norway byr på naturopplevelser få andre kan matche. Og kanskje er det det som skal til for at Chris Froome og Mark Cavendish tar turen til Nord-Norge (Foto: Rune Dahl/Arctic Race of Norway)

Ni Tour de France-lag til Arctic Race of Norway