logo-white

Anbudskonkurranse for bygging av ny flyplass i Mo i Rana

Avinor lyser nå ut en entreprisekonkurranse for å bygge ny lufthavn Mo i Rana, Fagerlia. Utbyggingen vil skje i samarbeid med Rana kommune og Polarsirkelen lufthavnutvikling (PLU).

Polarsirkelen lufthavn - Mo i Rana - Helgeland - Ny flyplass - Nordland fylke
Avinors mål er at Mo i Rana skal få sin nye flyplass i løpet av 4. kvartal 2025 (Foto: Polarsirkelen lufthavnutvikling/Narud Stokke Wiig)

Utlysningen markerer en viktig milepæl for prosjektet, som forventes å stå ferdig i fjerde kvartal 2025. Prosjektet skal drives med samspill som gjennomføringsmodell.

– Jeg ser frem til å samarbeide med både Rana kommune, PLU og med entreprenørene om dette viktige samfunnsoppdraget. Nå får vi anledning til å bygge fremtidens lufthavn og utnytte teknologi for å levere et godt samferdselstilbud til storsamfunnet på Helgeland. Dette er et svært spennende prosjekt og vi håper på stor interesse blant entreprenørene i markedet, sier Abraham Foss, konsernsjef i Avinor.

Godt samarbeid er nøkkelen til suksess

Kontrakten er en samspillentreprise hvor Avinor og entreprenør skal jobbe sammen i en periode både før byggestart og underveis i prosjektet for å finne de gode løsningene. Basert på tidligere erfaringer vil vektleggelsen av samarbeid mellom Avinor og entreprenør både gi raskere fremdrift og reduserte kostnader.

– Vi gleder oss til å komme ordentlig i gang med utbyggingsprosjektet, og sammen med en kompetent samarbeidspartner skal vi sørge for en god byggeprosess der sluttproduktet skal være en flyplass hele regionen kan være stolt av, sier Foss.

Viktig milepæl i prosjektet

Ordfører Geir Waage i Rana kommune, er fornøyd med at man har kommet videre i prosjektet, og understreker at Rana kommune skal være en god vertskommune for prosjektet.

– Den nye flyplassen i Mo i Rana vil bety mye for industri, reiseliv og bolyst. En ny, stor lufthavn er en forutsetning for at vi skal lykkes med flere av våre større industriprosjekter, og vil bli en katalysator for vekst og utvikling på Helgeland. Jeg vil på vegne av Rana kommune ønske både Avinor og entreprenørene lykke til i den neste fasen, avslutter Waage.

Styreleder i PLU, Ole M. Kolstad, ser frem til å samarbeide enda tettere med Avinor og med entreprenøren som vinner oppdraget.

– Jeg er veldig glad for at Avinor nå lyser ut konkurransen for bygging av Norges neste store lufthavn i Mo i Rana. Dette er en viktig milepæl og vi ser frem til å se resultatet av konkurransen, og Avinor sitt valg av entreprenør, sier Kolstad.

Konkurransegrunnlaget vil bli tilgjengelig på Doffin og Tenders Electronic Daily (TED) i løpet av uken. Målet er å ha landet en avtale med en entreprenør i løpet av våren 2022, med byggestart av hovedenterprisen høsten 2022.

Ambisjonen er at flyplassen skal stå ferdig i løpet av fjerde kvartal 2025.

Les også: Ny lufthavn i Rana skal stå klar i 2025 (mai 2021) Klarsignal til bygging av ny lufthavn ved Mo i Rana (mai 2021)

HER kan du lese flere tidligere nyheter og artikler om den nye flyplassen ved Mo i Rana – også kalt Polarsirkelen lufthavn

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Catania - Sicilia - Italia - SAS - Sommeren 2023

SAS med over 5000 ukentlige flyavganger sommeren 2023

Norwegian - Boeing 737-800 - Alicante-Elche Airport

Norwegian börjar flyga från Stockholm Skavsta och Växjö Småland

Embraer E195 - SAS Link - 2022

To nye SAS-ruter fra Haugesund lufthavn, Karmøy

Bjorn Tore Larsen - Norse - ruteåpning - Fort Lauderdale - Berlin - Desember 2022

Norse Atlantic Airways takes off from South Florida once again with its inaugural flight from FLL to Berlin

Close up - Boeing 737 -800 - Flyr - 2022

Flyr og LO inngår bedriftsavtale