logo-white

Aktiv høstferie på Balearene

Balearene er et populært reisemål blant idrettselskere, og det varme været om høsten, sammen med det spektakulære landskapet, de vakre turstiene og de verdenskjente golfbanene, gjør øyene ideelle for en aktiv ferie. Her er noen av aktivitetene du ikke bør gå glipp av hvis du besøker øyene om høsten.

Syklister - Formentor - Mallorca - Balearene - Spania
Gode sykkelmuligheter på Balearene (Foto: Jaume Capellà/AETIB)

Turstier i fjellet og langs middelhavskysten

På Balearene er det rikelig med muligheter for å utforske naturen til fots – langs øyenes mange turstier. Her kan du utforske sletter og landskap mellom hav og fjell og oppdage nye områder hvor du kan lytte til stillheten og nyte naturen.

Hvis du drar til Menorca, bør du unna deg en fottur på ruten Camí de Cavalls (som betyr hestesti). Stien er 185 km lang og går hele veien rundt øya. På ruten passerer du øde strender, uberørt natur og vakkert landskap, og på store deler av ruta har du panoramautsikt over Middelhavet. Ruten er delt inn i 20 etapper og begynner offisielt i hovedstaden på Menorca, Mahón.

For å sikre at stien er i god stand, er det iverksatt et prosjekt – finansiert av øyenes bærekraftige turistskatt ITS – som skal forvalte og restaurere stien – og beskytte mot spesielle erosjonsprosesser som er påvist i området. I tillegg skal prosjektet lage vannkanaler for å fjerne overflatevann samt for å jevne ut og omfordele jorda.

Alcanada Golf Club - Mallorca - Balearene - Spania
Alcanada Golf Club på Mallorca (Foto: AETIB/Related.dk)

Utforsk øyene på to hjul

Med varmt vær året rundt er det også nærliggende å utforske Balearene på sykkel – langs vakre kystlinjer, gjennom sjarmerende landsbyer, over eldgamle enger og forbi de imponerende Tramuntana-fjellene på Mallorca.

For eksempel byr Ibiza i tillegg til et vell av klipper, sandstrender og sjarmerende landsbyer på gode sykkelruter. Her er mer enn 20 merkede ruter som går gjennom både fjell og flatt terreng. På Ibiza kan du for eksempel sykle en 13 km lang rute langs havnen, der hele familien kan delta, siden ruten er spesielt rolig og flat. Fra havnen på Ibiza går ruten videre til den vakre bukten Talamanca, som er et flott sted for en pause og en dukkert i Middelhavet.

På Formentera kan du unnslippe hverdagens kjas og mas og nyte en mer avslappet sykkelferie. Formentera har nemlig 32 ruter hvor motorkjøretøy ikke har avgang, og hvor besøkende kan oppleve øya fra sykkelen i rolig tempo. Ta for eksempel ruten fra Es Mal Pas til Far de Barbaria, som er et av Formenteras mange fyrtårn. Ruten starter midt på øya ved Es Mal Pas og fortsetter via Torrent de s’Alga langs en pittoresk vei med utsikt over havet og Ibiza. Ruten gir syklister et innblikk i den lokale kulturen og de typiske hvite husene med blå vinduer som finnes over hele øya.

Ønsker du å utforske Balearene på sykkel, kan du glede deg over at det nylig ble satt i gang et ITS-prosjekt med fokus på å gi for eksempel Mallorcas sykkelstier enda bedre og mer enhetlig skilting. I tillegg til å gi en bedre opplevelse for sykkelturister bidrar prosjektet også til økt sysselsetting gjennom å gi overnattingssteder, spesialbutikker og verksteder muligheten til å holde åpent også utenfor høysesongen.

Verdensberømte golfbaner på Mallorca

Mallorca har også en rekke verdenskjente golfbaner og golffasiliteter. Og enten du ikke har holdt i en golfkølle før eller er en mer erfaren spiller, har Mallorca et stort utvalg av alternativer. Mallorca er en av regionene i Europa med flest golfbaner per kvadratkilometer. Til sammen er det 23 baner på hele øya, noe som har gjort Mallorca til et populært reisemål blant golfspillere fra hele verden. Det er også gode baner på Menorca og Ibiza.

Les mer om Balearene, som omfatter øyene Formentera, Ibiza, Mallorca og Menorca, HER

Les flere reisetips, nyheter og artikler om Balearene HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

- Vi ser stadig oftere at pasienter som reiser på anbefaling fra lege ikke tåler flyturen, eller sykdommen blir verre i nytt og uvant klima, sier Petter Lassen i Frende. (Illustrasjonsfoto: iStock/Frende)

– To millioner for hjemtransport er ikke urimelig

Lejecykler i Hamborg, Tyskland (fotokilde: a&o Hostels)

Fem nemme måder at rejse regenerativt på i 2024

(Fotokilde: C Mauritius)

Michelinfestival på Mauritius

Två miljoner har rest med Viking Glory som kryssar från Stockholm till Åland och Åbo varje kväll (Foto: Viking Line)

Två miljoner har rest med Viking Glory

Familie på sommerferie i syden (Bildekilde: Ticket)

Hit reiser vi i sommer – de mest populære reisemålene