logo-white

Blender uteksaminerer sin første kokkelærling på Stavanger lufthavn, Sola

Serveringssteder på lufthavn behøver ikke bare å være pølser, pizza og rask ferdig emballert mat.

Anne Maren Grødem flankert av Ronny Gjøse (til v) og Kenneth Eimstad (foto: blender /umoe restaurants)

Blender som er en del av Umoe Restaurants og som har 85 serveringssteder fordelt på kjøpesentre, flyplasser og enkeltstående restauranter i Oslo, satser på høykvalitets serveringssteder på norske flyplasser. Med konseptet UREIST på Stavanger lufthavn, Sola viser Blender for alvor at de leverer et komplett og bredt serveringssted når de uteksaminerte sin første faglærte kokk to år etter oppstart. Anne Maren Grødem (22) har vært lærling på UREIST fra første dag og besto nylig fagprøven med glans under ledelse av daglig leder Kenneth Eimstad.

Adm. direktør Ronny Gjøse forklarer stolt og entusiastisk om UREIST konseptet som er et serveringssted tuftet på lokal og kortreist mat ifra regionen hvor filosofien er å tilby de reisende en smak av Rogaland.

– Her brukes råvarer ifra A. IdsøeOstehuset, tomater fra Wiig gartneri, lokal røykelaks, “Rogalam” og mye annet godt basert på de forskjellige årstider. Den trykte menyen inneholder en egen råvare og sesong oversikt, som gjør det enkelt for gjestene å orientere seg. Gjestene har tatt godt imot konseptet og et” kresent” Stavangerpublikum legger inn ekstra tid på flyplassen for et godt måltid før avgang.

Gjøse avslutter med å si at de vil jobbe for å fortsette med å utdanne kokker, da de ønsker å være med å ta ansvar for tilvekst av en yrkesgruppe som er mangelvare. Ifølge Gjøse så er det etter hans opplysninger ingen andre serveringssteder på flyplass i Norge som har kokkelærlinger og utdanner kokker. Ureist er allerede i gang med å rekruttere ny lærling.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Øyas minste bodega: Agustín Cabrera León lager prisvinnende røde- og hvite viner. Det er hardt arbeid, men veldig gøy! sier han (Foto: Canary Islands Tourism)

Vinruter skal bli Kanariøyenes nye turistattraksjon

(Bildkälla: FREEDOMtravel)

Stort intresse för cityguider – dessa läses mest på FREEDOMtravel

(Foto: Qatar Airways Cargo)

Qatar Airways Cargo hever standarden for dyretransporter

Plakat fra 1970-tallet (foto: hennig-olsen.no)

Hennig-Olsen Is feirer 100 år med kremen av iskrem

(Fotokilde: AVIAREPS)

AVIAREPS feirer 30-årsjubileum