logo-white

Øltradisjon: “flytende brød” med karamellsmak i fastetiden

Hvert år mellom karneval og påske feires det “Starkbieranstich” (åpning av sterkølfat) i den tyske delstaten Bayern. Tradisjonen for Starkbieranstich er tilkoblet ølbryggekunsten og de nye sterkøl-fat lokker hvert år mange øl-elskere til bryggerier og restauranter. 

Sterkøl har sin opprinnelse i middelaleren. Munker har brygget denne type øl siden det 15. århundre. Dette fordi fast føde var ikke tillat i fastetiden mellom karneval og påske.

Bayerns mest kjente sterkølfestival feires på Nockherberg i München i dagene fra 26. februar til 13. mars.

Les mer HER 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Jamaica Tourist Board)

Fem mindre kjente opplevelser langs Jamaicas sørkyst

Hele luftfartsindustrien står overfor en spennende og nødvendig transformasjon. Rundt 2035 vil såkalte nullutslippsfly med en kapasitet på rundt 75 seter begynne å komme ut på markedet, drevet av for eksempel elektrisitet og hydrogen (Fotokilde: Air France KLM)

KLM vinner pris for «Årets strategiske investering» innen bærekraft

(Foto: Jessica Claren)

20 kulinariske nyheter på svenskekysten

(Foto: Saudi Tourism Authority)

Reisetips: AIUla i Saudi-Arabia

Den nye ruteåbning vækker smil hos repræsentanter fra både airBaltic og Billund Lufthavn (Foto: Billund Airport)

airBaltic udvider i Billund Lufthavn med rute til Tallinn