logo-white

Næringsministeren overtar Baneservice

Forvaltningen av Baneservice AS overføres fra nyttår til Nærings- og fiskeridepartementet fra Samferdselsdepartementet.

Baneservice bygger og vedlikeholder jernbaneinfrastruktur i Skandinavia.

I forbindelse med  eierskapsmeldingen  som kom i fjor vurderte regjeringen statens eierskap i Baneservice som rent forretningsmessig.

Regjeringen ønsker å samle mest mulig av statens forretningsmessige eierskap i den sentrale eierskapsenheten i Nærings- og fiskeridepartementet, når ikke særlige hensyn taler for andre løsninger. Nærings- og fiskeridepartementet forvalter fra før statens eierskap i 28 selskaper.

– Selskapet har lang historie og viktig kompetanse for norsk jernbane. Baneservice er et konkurransedyktig selskap, som jeg vet vil bli fulgt opp på beste vis i Nærings- og fiskeridepartementet, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (FrP).

– Baneservice er et spennende selskap i et voksende marked. Vi ser frem til å forvalte statens eierskap i dette selskapet, sier næringsminister Monica Mæland (H).

Selskapet har i dag rundt 300 ansatte og virksomhet i Norge og Sverige. Baneservice ble opprettet som et eget forretningsområde i det som den gang var NSB i 1992. I 2005 ble selskapet skilt ut fra Jernbaneverket som et eget aksjeselskap.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Hele luftfartsindustrien står overfor en spennende og nødvendig transformasjon. Rundt 2035 vil såkalte nullutslippsfly med en kapasitet på rundt 75 seter begynne å komme ut på markedet, drevet av for eksempel elektrisitet og hydrogen (Fotokilde: Air France KLM)

KLM vinner pris for «Årets strategiske investering» innen bærekraft

(Foto: Jessica Claren)

20 kulinariske nyheter på svenskekysten

(Foto: Saudi Tourism Authority)

Reisetips: AIUla i Saudi-Arabia

Den nye ruteåbning vækker smil hos repræsentanter fra både airBaltic og Billund Lufthavn (Foto: Billund Airport)

airBaltic udvider i Billund Lufthavn med rute til Tallinn

The Fjords DA har motteke fleire prisar for sine tre innovative fartøy i Vision-klassen. To av desse går på Nærøyfjorden, medan det tredje fartøyet opererer i Oslofjorden. Selskapet har i tillegg aktivitet med fleire båtar i Geiranger og Hardanger (Foto: Sverre Hjørnevik)

Norway’s Best Group blir eineeigar i The Fjords