logo-white

Avinor på klimakonferansen i Paris

Avinor var denne uken tilstede på klimakonferansen i Paris (COP21), der miljørådgiver Olav Mosvold Larsen presenterte arbeid som mange i Avinor har bidratt til, nemlig innfasing av biojetdrivstoff og kurvede innflygninger.

Luftfartsindustrien har en sentral rolle i reduksjonen av globale COâ‚‚-utslipp. Under klimakonferansen i Paris arrangeres det flere sesjoner der ulike tiltak for å redusere industriens utslipp diskuteres. Tidligere denne uken deltok Avinor i et panel der case-studier av en rekke grønne initiativer i luftfarten ble presentert.

Sammen med representanter fra blant andre ICAO, Boeing, United Airlines, NATS og ACI Europe, holdt Olav Mosvold Larsen en presentasjon av to av Avinors mange spennende miljøbidrag — biojetdrivstoffprosjektet og kurvede innflygninger på OSL.

GPS-navigasjon gir miljøeffekt

Kurvede innflygninger er det siste tilskuddet til utviklingen av luftrommet ved Oslo Lufthavn. Mosvold Larsen fortalte hvordan bruk av satellittnavigasjon og moderne fly- instrumentering har gjort innflygingsrutene kortere og mer nøyaktige.

– Dette bidrar til å redusere både støy og COâ‚‚-utslipp, og er et verdifullt verktøy for å nå industriens miljømål, og er slik med på å sikre godt omdømme og konkurranseevne, sa Mosvold Larsen.

Biodrivstoff til alle flyselskap

Norsk luftfartsbransje har samarbeidet om å utvikle bærekraftig biojetdrivstoff siden 2007. Flere prosjekter har blitt gjennomført, deriblant en omfattende kartlegging av mulighetene for å produsere biodrivstoff i Norge med energivirke fra skogsindustrien.

Mosvold Larsen kunne fortelle tilhørerne i Paris at Oslo Lufthavn, sammen med partnerne Air BP, Lufthansa Group, KLM og SAS nå er klare for neste steg: Planen er (riktignok noe forsinket) at i første kvartal 2016 blir Norges hovedflyplass verdens første hub som kan tilby biodrivstoff til alle flyselskap.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Nå blir det mer attraktivt å velge elbil som leasingbil og det blir lettere å finne en elektrisk leiebil, sier Christina Bu i 
 (foto: Elbilforeningen)

Endelig fjernes elbil-hinderet i leasing

(Foto: Qatar Airways)

Qatar Airways Group blir det offisielle flyselskapet og fraktflypartneren til MotoGP™

(Fotos af Lisa Fotios)

Få bedre søvnkvalitet med en komfortabel sovesofa

Havila Pollux ved Bryggen i Bergen (Foto: Martin Giskegjerde/Oclin - Havila Kystruten)

Erna Solberg døpte Havila Pollux

Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian og Petter A. Stordalen, eier og grunnlegger av Strawberry (Foto: Erik Krafft)

Strawberry og Norwegian enige om felleseid lojalitetsselskap