logo-white

Nordic Choice Hotels henter kokker fra Spania

Mangelen på kokker er stor i Norden. Denne uken reiste derfor Nordic Choice Hotels til Barcelona for å rekruttere kokker til selskapets hotell i Norge og Sverige. Rekrutteringen skjer i samarbeid med NAV Telemark og Vestfold og NAV Eures – den europeiske arbeidsformidlingen.

På bakgrunn av at det i Norge og Sverige er stor etterspørsel og lavt tilbud av kokker er det satt i gang et prosjekt for å fylle mangelen på hotellene. Den ene delen av prosjektet er et planlagt samarbeid med NAV der arbeidsledige i Norge kan kvalifiseres til arbeid som kokker og senere vurderes for mulig ansettelse i Nordic Choice Hotels. Et lignende prosjekt er allerede på plass i Sverige, og her har Nordic Choice Hotels rekruttert 30 kokke-praktikanter. Den andre delen av prosjektet er et samarbeid med NAV Eures for å finne kokker utenlands.

Mangelen på unge mennesker som ønsker seg til kokkeyrket gjør at vi ikke får tak i nok kokker, og vi blir utfordret til å tenke i nye baner. Nå har vi landet på en spennende løsning hvor vi både løfter kompetanse hjemme i Norge og henter inn ressurser fra Spania, sier Tone Odvold Ålhus, HR-direktør i Nordic Choice Hotels.

Nordic Choice Hotels har tatt en gjennomgang av tilgangen på kvalifiserte kokker i samarbeid med NAV Eures og fikk anbefalt rekruttering i Spania, der arbeidsledigheten ligger på 23 prosent. Via den spanske arbeidsformidlingen har et hundretalls interesserte meldt seg. Av disse er 30 personer blitt valgt ut til å treffe representanter for de norske og svenske hotellene i Barcelona.

Vi håper å kunne rekruttere rundt 15 kokker i Spania. De siste intervjurundene med finale-kandidatene vil foregå på det aktuelle hotellet, hjemme i Norge eller Sverige. Dersom vi ser en god match tilbyr vi ansettelse, hjelper kandidaten med å lære norsk og gir han eller henne en personlig mentor på hotellene som skal hjelpe dem med å finne seg til rette i sitt nye hjemland, sier Ålhus.

Dersom prosjektet blir vellykket, vil samarbeidet med NAV Eures fortsette. Samtidig utvikles samarbeidet med NAV Telemark og Vestfold for å kvalifisere arbeidsledige i Norge til kokkeyrket.

-Vi ser over lengre tid en såkalt mismatch mellom antall utlyste stillinger innen kokkeyrket og arbeidssøkernes yrkesønsker. Eksempelvis registrerte NAV i fjor 3000 utlyste stillinger innen yrket, mens knapt 2000 arbeidssøkeres oppga dette som sitt primære yrkesønske. Det tyder på rekrutteringsutfordringer innen yrket, noe vi har fått bekreftet i våre samtaler med Nordic Choice Hotels. Vi er derfor glad for at vi nå inngår et samarbeid hvor vi med vårt europeiske nettverk bistår Nordic Choice Hotels med rekruttering i utlandet, men ikke minst hvor vi sammen vil motivere til å utdanne flere av våre arbeidsledige til kokkeyrket, sier Terje Tønnessen, fylkesdirektør i NAV Telemark og Vestfold.

Hotellene i Norge som deltar i prosjektet er:

  • Quality Hotel Panorama
  • Quality Hotel Grand Royal
  • Quality Hotel Grand Royal
  • Quality Hotel Strand
  • Quality Hotel & Resort Kristiansand
  • Quality Hotel Klubben
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Fotokilde: Emirates Airline)

Emirates investerer i grønnere luftfart med midler fra eget bærekraftsfond

Kim Kallåk-Ertsås blir ny hotelldirektør ved Clarion Collection Hotel Atlantic i Sandefjord fra 1. juni (Fototkilder: Clarion/Strawberry)

Lokal hotelier hentes til Clarion Collection Hotel Atlantic i Sandefjord

(fotokilde: africa tours / pexels)

Book en drømmeferie til Namibia: En eksotisk rejsedestination, du sent vil glemme

(Fotokilde: Air France KLM)

Air France og KLM: Lojalitetsprogrammet Flying Blue, lanserer en unik statusmatch i Norge

– Lefkas er en av Hellas mest uberørte øyer. Til tross for at øya er lett tilgjengelig med bilferje fra fastlandet, er det ennå ikke så mange turister som har oppdaget denne perlen, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen (Foto: TUI)

To nye greske perler tilgjengelige med TUI