logo-white

Passasjernedgang i Avinors lufthavner

Totalt 24.143.988 passasjerer reiste over Avinors lufthavner i første halvår 2015. Det gir en nedgang på 1.4 prosent iforhold til samme periode i fjor.  Utenrikstrafikken med rutefly økte 0.5 prosent  til 9.185.628, mens den norske innenrikstrafikken falt med 2.2 prosent til 14. 652.308 reisende.

Dag Falk Petersen (foto: ©otoerres)
Dag Falk Petersen (foto: ©otoerres)

– Første halvår har vært preget av lavere vekst og nedgang i trafikken ved våre lufthavner. Luftfartsbransjen er konjekturfølsom, og vi ser at et lavere aktivitetsnivå i norsk økonomi også påvirker trafikken på våre lufthavner, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen i Avinor.

Oslo Lufthavn hadde en nedgang på 0,2 prosent i juni, mens Bergen lufthavn hadde en nedgang på 1,1 prosent, Stavanger lufthavn på 4,6 prosent og Trondheim lufthavn 2,8 prosent.

I juni gikk innlandstrafikken ned med 1,5 prosent, og utlandstrafikken ned 0,9 prosent. I sum ga dette en nedgang på 1,2 prosent, sammenliknet med samme måned i fjor.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Fotokilde: Air France KLM)

Air France og KLM: Lojalitetsprogrammet Flying Blue, lanserer en unik statusmatch i Norge

– Lefkas er en av Hellas mest uberørte øyer. Til tross for at øya er lett tilgjengelig med bilferje fra fastlandet, er det ennå ikke så mange turister som har oppdaget denne perlen, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen (Foto: TUI)

To nye greske perler tilgjengelige med TUI

(Fotokilde: Norwegian Air Shuttle)

Norwegian-konsernet fraktet 2,2 millioner passasjerer i april

(Ill. foto: ©otoerres)

Sammenbrudd i Avinor-forhandlingene

(Foto: Radisson Hotel Group)

Nye Radisson Blu Scandinavia Hotel, København