logo-white

Med tog gjennom amerikanske fjellstater

Med sine naturskjønne landskap og enorme nasjonalparker er de fem delstatene Sør-Dakota, Nord-Dakota, Idaho, Wyoming og Montana – også kjent som The Great American West – et opplagt reisemål for en biltur. Men vil du ha maksimal tid til å nyte landskapene som suser forbi, kan du med fordel bytte ut bobilen med en togbillett.

Fargo Theatre ligger på adressen 314 Broadway i byen med samme navn. Fargo ligger i Nord-Dakota – rundt 400 kilometer nord for Minneapolis i Minnesota og omtrent det samme syd for Winnipeg i Canada (Foto: Fargo Moorhead CVB)

På den nasjonale jernbanen Amtraks strekning Empire Builder kjører du for eksempel gjennom store prærier og majestetiske fjellkjeder i Nord-Dakota og Montana.

Underveis kan du ta et stopp i den koselige byen Fargo, som bugner av deilige restauranter og interessante museer som Plains Art Museum, eller i den skandinaviskpregede byen Minot i Nord-Dakota, hvor du i Scandinavian Heritage Park blant annet finner statuer av kjente skandinaver som Leiv Eiriksson og H.C. Andersen.

Glacier National Park i Montana (Foto: Montana Office of Tourism)

Glacier National Park i Montana kan også nås med tog, siden det er fire stasjoner i nærheten av parken. Du kan for eksempel gå av ved East Glacierstasjonen og overnatte inne i parken.

Les mer om The Great American West HER og om Amtraks Empire Builder Train HER

Les mer om Idaho HER, Montana HER, Nord-Dakota HER, Sør-Dakota HER  og om Wyoming HER

Les flere reisetips og artikler om Idaho HER, Montana HER, Nord-Dakota HER, Sør-Dakota HER og om Wyoming HER, samt om “The Great American West” HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Den nya infraröda bastun på Högberga Gård balanserar på berget, högt ovan vardagen och med ljuvlig utsikt mot Stockholms inlopp (bildkälla: hogberga.se)

Högberga Havs-SPA blir med infraröd bastu

Norwegian Boeing 737-800  på Stavanger lufthavn, Sola  (©otoerres)

Fare for pilotstreik i Norwegian

(Foto: Øystein Løwer / Avinor)

10 prosents auke i Avinors lufthamner

(Fotokilde: Torghatten)

Torghatten vant sin første ferjekontrakt i Sverige

På Feuerstein Nature Family Resort kan hela familjen njuta av natur och lek (Foto: Feuerstein Nature Family Resort)

Italienskt hotell erbjuder lyx och spa för barnfamiljer