logo-white

Hummerfiskere trenger hjelp

I løpet av den første uken med hummerfiske har redningsskøytene hjulpet rundt 30 hummerfiskere. Det er ofte tau i propellen.

Redningsskøyta redder hummerfisker i nød (foto: Redningsselskapet)

– Hadde redningsskøyta kommet litt senere, hadde båten blitt knust. Så jeg hadde kjempeflaks som ble berget så fort, sier Harald Hereid. Redningsskøyta fant ham utenfor Karmøy.

Reddet I liten storm

– Redningsskøyta “Bergen Kreds” ble oppkalt av Rogaland Radio etter at fiskeren hadde ringt om hjelp. Det var sterk kuling med liten storm i kastene. Hadde fått teine i propellen og drev. Han fikk kastet ut dreggen, men gikk i land i det dreggen tok tak. Da vi kom var han en meter fra bråttskjæret. Han var utrolig heldig, sier skipsfører Øystein Sandberg.

– Da vi kom inn i bukta var det som å kjøre i et minefelt med hummerteiner. Det var rimelig farlig å ferdes her, så vi snek oss inn og fikk satt sleper. Vi måtte bruke lettbåten for å få ham til kai etterpå.

– Han var veldig glad. Han hadde også vest på, sier Sandberg. Han ber folk være obs på hvor de setter teiner. -Det er mange uforsvarlig satte hummerteiner rundt omkring. Det kan være farlig for sjøfarende, sier Sandberg.

På kyststrekningen fra svenskegrensen til og med Sogn og Fjordane fylke er det tillatt å fange hummer i perioden fra 1. oktober klokken 08.00 til og med 30. november. For resten av landet er fisketiden fra 1. oktober klokken 08.00 til og med 31. desember.

Gode råd til hummerfiskere fra skipsfører Øystein Sandberg:

– Tenk over hvor du setter teinene. Stram inn tauene og bruk gjerne blytau øverst.

– Ikke sett teiner i skipsleia. Det er spesielt skummelt på nattestid.

– Båtfolket bør holde god utkikk.

Sandberg ber folk ta på varme klær og flyteplagg. En godt vedlikeholdt båt som man kjenner godt er viktig, råder han.

– En god dregg er også en utrolig trygghet. Vi har berget mange som har hatt godt anker om bord.

-Også er det viktig å ha VHF om bord, selvsagt.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

I Whistler er det mer enn 200 kilometer med velpreparerte skiløyper. Området er spesielt kjent for sin unike puddersnø. Her er det mulighet for å teste ut heliskiing eller hva med en tur med hundeslede ala Lars Monsen? (Foto: TUI)

TUI frister med skiferier i verdensberømte canadiske skianlegg

Joost Klein til Oslo !

Luftfart i Norge kan være krevende. Her er går et fly fra Widerøe inn for landing i Svolvær, Lofoten (Foto: Tomas Rolland / UiT)

Pilotutdanninga på Bardufoss reddet

Glasshusene i Dalsland tilbyr en unik overnatting i naturen. (Foto: Copenhagen Wilderness)

Tips til årets fridager: Ni kortreiste perler rett over grensa

(foto: ©medialife.be /visit flanders)

Naturskjønne opplevelser i Zwin-regionen