logo-white

Rekordkald mai gir reiserush

Unormalt kalde maidager setter fart i nordmenns reiselyst.  Feriearrangøren Ving solgte iløpet av fire dager 34 prosent flere reiser enn på samme tid i fjor.

Tonje Løkaas Fossum (ving.no)
Tonje Løkaas Fossum (ving.no)

– Nå begynner nordmenn virkelig å lengte etter sol og varme! Denne uken har vi hatt 34 prosent flere bestillinger enn samme uke i fjor og vi har også hatt 27 prosent flere besøkende på nettsidene våre. I tillegg til at mai måned har vært unormalt kald så er det nok mange som begynner å bli usikre på hva slags sommervær vi har i vente, sier kommunikasjonsdirektør Tonje Fossum i Ving.

Hun forteller at salget fra enkelte flyplasser nesten har doblet seg sammenlignet med fjoråret, blant annet fra Stavanger hvor veksten har vært 88 prosent denne uken. Fossum tror pågangen vil fortsette ut i neste uke.

– I følge værmeldingen kommer det kjølige været til å fortsette gjennom helgen. Jeg tipper nettsidene våre blir hyppig besøkt de neste dagene og at mange kommer til å bestille sommerferien sin den nærmeste tiden.

Sommerens mest populære reisemål er så langt Mallorca, Antalya-kysten og Kreta. I følge Fossum så har Ving den siste uken også hatt stor økning i etterspørselen etter eksotiske sommerreisemål.

– Vi ser økt interesse for eksotiske reisemål sommerstid og har den siste uken solgt 55 prosent flere slike reiser enn på samme tid i fjor, forteller Fossum.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Hele luftfartsindustrien står overfor en spennende og nødvendig transformasjon. Rundt 2035 vil såkalte nullutslippsfly med en kapasitet på rundt 75 seter begynne å komme ut på markedet, drevet av for eksempel elektrisitet og hydrogen (Fotokilde: Air France KLM)

KLM vinner pris for «Årets strategiske investering» innen bærekraft

(Foto: Jessica Claren)

20 kulinariske nyheter på svenskekysten

(Foto: Saudi Tourism Authority)

Reisetips: AIUla i Saudi-Arabia

Den nye ruteåbning vækker smil hos repræsentanter fra både airBaltic og Billund Lufthavn (Foto: Billund Airport)

airBaltic udvider i Billund Lufthavn med rute til Tallinn

The Fjords DA har motteke fleire prisar for sine tre innovative fartøy i Vision-klassen. To av desse går på Nærøyfjorden, medan det tredje fartøyet opererer i Oslofjorden. Selskapet har i tillegg aktivitet med fleire båtar i Geiranger og Hardanger (Foto: Sverre Hjørnevik)

Norway’s Best Group blir eineeigar i The Fjords