logo-white

Sommerens storbyopplevelser

London byr i sommer på Udderbelly Festival, et familiearrangement der barna blant annet kan prøve seg som standup-komikere, hvis de har lyst. I tillegg blir det konserter, akrobatkonkurranser og improvisasjon.

Sophie F.  Damsund (ving.no)
Sophie F. Damsund (ving.no)

– De fleste storbyer har brede kulturtilbud det er verdt å se nærmere på. Mange av arrangementene finner du bare i akkurat disse byene, og de er en fin måte å oppleve byens identitet på, sier Sophie Frisholm Damsund, PR-ansvarlig i Ving Norge.

Planlegger du en tur til Paris i sommer er 14. juli datoen du bør huske. Bastille-dagen markerer stormingen av Bastillen og starten på Den franske revolusjon i 1789, og feires årlig med fyrverkeri, kostymer, fest, dans og parader.

Nasjonaldagsfeiringer og kaffebønner

4. juli eksploderer himmelen i fyrverkeri over byer som San Francisco, Chicago og Orlando, og tilbringer du USAs nasjonaldag i New York kan du få med deg det spektakulære fyrverkeriet på et elvecruise. Men før den tid er det duket for Nathan’s Hot Dog Eating Contest: en verdensberømt spisekonkurranse som hadde 40 000 tilskuere i fjor.

– Nasjonaldagsfeiringer er en av de mest interessante opplevelsene du kan få med deg når du er utenlands. Undersøk hva som skjer litt i forkant av reisen, så du vet hva du har lyst til å få med deg, og hva du kan utelate, anbefaler Damsund.

Foretrekker du å reise østover har Istanbul en utstilling til ære for sin århundrelange kaffekultur. Utstillingen A Drop of Pleasure: 500 Years of Turkish Coffee består av kopper, kverner og andre kaffeartefakter, og best av alt — den holdes i det imponerende Topkapi-palasset, som er verdt et besøk i seg selv.

Våre 5 mest populære storbyer i vår og sommer:

  1. Roma
  2. Barcelona
  3. London
  4. Paris
  5. Lisboa
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Hele luftfartsindustrien står overfor en spennende og nødvendig transformasjon. Rundt 2035 vil såkalte nullutslippsfly med en kapasitet på rundt 75 seter begynne å komme ut på markedet, drevet av for eksempel elektrisitet og hydrogen (Fotokilde: Air France KLM)

KLM vinner pris for «Årets strategiske investering» innen bærekraft

(Foto: Jessica Claren)

20 kulinariske nyheter på svenskekysten

(Foto: Saudi Tourism Authority)

Reisetips: AIUla i Saudi-Arabia

Den nye ruteåbning vækker smil hos repræsentanter fra både airBaltic og Billund Lufthavn (Foto: Billund Airport)

airBaltic udvider i Billund Lufthavn med rute til Tallinn

The Fjords DA har motteke fleire prisar for sine tre innovative fartøy i Vision-klassen. To av desse går på Nærøyfjorden, medan det tredje fartøyet opererer i Oslofjorden. Selskapet har i tillegg aktivitet med fleire båtar i Geiranger og Hardanger (Foto: Sverre Hjørnevik)

Norway’s Best Group blir eineeigar i The Fjords