logo-white

Soulmusikk og soul food i Sweet Home Alabama

Alabama utstråler hjerte og sjel og er en delstat fylt med kultur, historie og litteratur. Det var her dr. Martin Luther King protesterte for å få slutt på raseskillet og her at Rosa Park nektet å gi fra seg setet sitt til en hvit mann på bussen. Det var også i Alabama at Harper Lee skrev How To Kill a Mockingbird og F. Scott Fitzgerald skrev deler av Tender is The Night.

Bibb St. Pizza Company - Restaurant - Montgomery - Alabama - USA
Fra Bibb St. Pizza Company i Montgomery, Alabama (fotokilder: bibbstpizzaco.com)

Det er vanskelig å snakke om Alabama uten å nevne musikk. Alabama er på mange måter soulmusikkens fødested. Megastjerner som Nat King Cole, WC Handy (Father of the Blues) og Hank Williams er fra Alabama – og navn som Aretha Franklin, Cher, Rolling Stones og Bob Dylan har spilt inn plater her.

Besøker du Alabama, bør du unne deg selv og smaksløkene dine å utforske delstatens store utvalg av «soul food» – og ikke minst stikke innom de vakre hvite sandstrendene ved golfkysten.

Les mer om Alabama HER

Les også: Naturlig skjønnhet og borgerkrigshistorie i MissouriMusikkhistorie og friluftsliv i TennesseeReiseopplevelser langs landeveiene i Vest-Virginia – Icelandair til Raleigh-Durham i Nord-Carolina

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

I Whistler er det mer enn 200 kilometer med velpreparerte skiløyper. Området er spesielt kjent for sin unike puddersnø. Her er det mulighet for å teste ut heliskiing eller hva med en tur med hundeslede ala Lars Monsen? (Foto: TUI)

TUI frister med skiferier i verdensberømte canadiske skianlegg

Joost Klein til Oslo !

Luftfart i Norge kan være krevende. Her er går et fly fra Widerøe inn for landing i Svolvær, Lofoten (Foto: Tomas Rolland / UiT)

Pilotutdanninga på Bardufoss reddet

Glasshusene i Dalsland tilbyr en unik overnatting i naturen. (Foto: Copenhagen Wilderness)

Tips til årets fridager: Ni kortreiste perler rett over grensa

(foto: ©medialife.be /visit flanders)

Naturskjønne opplevelser i Zwin-regionen