logo-white

Nyt kunstsamarbejde inspireret af Københavns rige kunst- og designscene

Radisson Collection Royal Hotel, Copenhagen har indgået et nyt kunstsamarbejde med Rich McCor, bedre kendt som Paperboyo. Samarbejdet er inspireret af hotellets rige kulturarv som verdens første designhotel skabt af den berømte danske arkitekt, Arne Jacobsen, og beliggende i en by med en unik historie inden for design og arkitektur.

Room 606 - Radisson Collection Royal Hotel Copenhagen
Arne Jacobsens ikoniske rum 606 i Radisson Collection Royal Hotel (Foto: Radisson Hotel Group)

Inspireret af designarven fra det første Radisson Collection-hotel fører dette nye kreative partnerskab med Radisson Collection brandet den kunstneriske tråd ind i fremtiden. Kunstsamarbejde, der blev lanceret i december, omfatter kreative kunstværker, som opfordrer gæsterne til at udforske den danske hovedstads kultur på en innovativ og kreativ måde.

Kunstværkerne inkluderer selve hotellet, herunder dets ikoniske facade fra 1960, samt fremtrædende lokaliteter i det omkringliggende København. Paperboyo er en engelsk fotograf, der har forvandlet, hvad der engang var en hobby til et fuldtids projekt, der leger med perspektiv, historie og arkitektur. Hans rejser har taget ham til nogle af verdens mest fantastiske steder, herunder New York, Rio de Janeiro og Dubai. 

København er en by, der har fokus på design, og dets kerne er verdens første designhotel. Alle detaljer på Radisson Collection Royal Hotel, Copenhagen er tegnet af arkitekt Arne Jacobsen. Hotellet og byen har begge udviklet sig siden Jacobsens tid. Hans måde at se tingene på var at forenkle, mens min er at tilføje til designet – at kigge efter ting, der allerede er der, og nudge dem for at bringe dem til live. Jeg tog mit første billede her i København, og jeg glæder mig til at komme tilbage og arbejde sammen med Radisson Collection Royal, Copenhagen på denne nye udstilling, siger Rich McCor. 

Koffertbilde - Radisson Collection Royal Hotel Copenhagen - Paperboyo - 2022
Radisson Collection Royal Hotel, Copenhagen som trillekuffert (Fotokilder: Paperboyo/ Radisson Hotel Group)

Radisson Collection Royal Hotel, Copenhagen har en stærk arv og tilknytning til kunst og design, der går tilbage til bygningens oprindelige konstruktion som SAS Royal Hotel. Hotellet er tegnet af Arne Jacobsen, en af det 20. århundredes største danske arkitekter, og er blevet fejret som et “Jet Age-vartegn”, der kendetegner 1950’erne og Jacobsens karakteristiske arkitektoniske stil. Det hyldes stadig som et fremtrædende eksempel på dansk modernistisk arkitektur. Som en radikal afvigelse fra det ensartede bygningsdesign i 1950’erne og 1960’erne skabte Jacobsen alt fra hotellets gulvlamper og vinglas til salt- og peberbøsser med den funktionalitet og enkelhed, der var hans varemærke.

Efter Space Copenhagens renovering af bygningen i 2018 har den bevaret sine velkendte designelementer, som fx Jacobsens rum med Æggestole og den fantastiske, ophængte trappe. Værelse 606’s grå, grønne og blåfarvede suite bevarer tilsvarende Jacobsens vision og originale designdetaljer. 

Arne Jacobsens kombination af æstetik og funktionalitet er en af de mange grunde til, at hans design stadig er så yderst værdsat i dag. Gæsterne kræver lokale og unikke oplevelser, og der er intet andet hotel så unikt som dette, siger Jens Brandin, General Manager hos Radisson Collection Royal, Copenhagen. 

Room 606 - Radisson Collection Royal Hotel Copenhagen - Paperboyo - 2022
Arne Jacobsen “klippet ind” i rum 606 (Fotokilder: Paperboyo/ Radisson Hotel Group)

Kunstsamarbejde efterfølger Paperboyos første succesfulde samarbejde med The Edwardian Manchester, A Radisson Collection Hotel, og er en del af Radisson Collection’s globale kunstserie, der fremhæver arkitekturen på disse enestående hoteller fra et unikt perspektiv og giver en global opmærksomhed om kunstnerne i form af  deres eksklusive kreationer. De kreative kunstværker på et udvalg af Radisson Collection hoteller giver ikke kun en eksklusiv oplevelse for gæsterne gennem opdagelsen af disse destinationer fra en unik vinkel, men bringer også smukke nye kunstværker til live gennem en kombination af kunst og avantgarde medier. 

– Radisson Collection er vores premium livsstilsbrand, der hylder det ekstraordinære – både med hensyn til det tilbud, vi leverer til gæsterne, og de oplevelser, vi kuraterer for dem – for at skabe varige, mindeværdige øjeblikke. Vores kræsne gæster har en passion for at opdage ny kunst, uanset hvor de rejser, og vi er konstant på udkig efter kreative måder at løfte deres gæsteoplevelse på og fylde deres rejser med varige minder, der kan der stå mål med deres egne kunstsamlinger. Hvilken bedre måde at gøre dette på findes der end at skabe en virkningsfuld og fordybende kunstudstilling inspireret af verdens første designhotel af den berømte arkitekt, Arne Jacobsen – et ægte designsymbol i hjertet af København, siger Cristina Serra, Senior Vice President Global Branding & Guest Experience hos Radisson Hotel Group. 

Samlingen er tilgængelig på Instagram under @radissoncollection, samt på YouTube: 

Læs også: Arne Jacobsens verdensberømte designhotell feirer 60 årRadisson Collection Royal i København genåbner med branchens højeste standarder for hygiejneJens Brandin ny hotelldirektør ved dansk designhotellArne Jacobsens mesterverk 60 år

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Stena Line)

Strawberry overtager driften af Stena Line`s The Reef-hotel i Frederikshavn

(Bilde: SAS – Scandinavian Airline)

SAS blir med i SkyTeam

Cadiz ligger ved Atlanterhavet - sydvest i Andalusia, rundt 120 kilometer syd for regionhovedstaden Sevilla. Nærmeste flyplass ligger i Jerez, 40 kilometer lengre nord (Fotokilde: Ticket)

Få en forsmak på sommeren uten trengsel – her finner du de autentiske spanske perlene

Kvitnes Gård ligger i Vesterålen   (Foto: Eivind H. Natvig/Institute)

Har millioner – leter etter reiselivets beste nyskapingsprosjekter

(Foto: Apollo Sports/Surfakademin)

Apollo Sports inngår samarbeid med Surfakademin