logo-white

2014 gav passagerrekord i Københavns Lufthavn

Med en vækst på 6,5 procent i passagertallet — svarende til 1.560.063 rejsende — rundede Københavns Lufthavn 25,6 mio. passagerer i 2014, og satte dermed passagerrekord for fjerde år i træk. December bød på en vækst på 3,0 procent.

København - Kastrup  (otoerres)
København – Kastrup (otoerres)

25.627.093 landede det totale passagertal på i Københavns Lufthavn i 2014, og dermed satte lufthavnen ikke alene passagerrekord, men havde også for første gang flere end 25 mio. passagerer på ét år.

– Specielt udenrigstrafikken trak væksten året igennem, og dermed styrker vi fortsat vores position som internationalt knudepunkt. Et faktum, der i særdeleshed bliver understøttet af, at vi samlet set havde en vækst på 8,0 procent på vores 27 interkontinentale ruter i 2014, siger Thomas Woldbye, adm. direktør, Københavns Lufthavne A/S.

Positionen som vigtigt nordeuropæisk trafikknudepunkt blev endvidere styrket af, at transfertrafikken steg 12,6 procent i hele 2014 — og 2,3 procent i december. Stigningen i transfertrafikken var størst på de vigtige feeder-ruter fra Stockholm, Oslo og Bergen.

Udenrigstrafikken steg med 6,8 procent for året, og med 3,7 procent i december. Indenrigstrafikken steg med 2,3 procent for året, mens den dog pga. lavere kapacitet på ruterne til Aalborg, Billund og Karup faldt med 4,0 procent i årets sidste måned.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Stein Nilsen (Foto: Widerøe)

Stein Nilsen fratrer i Widerøe

Utgangen (foto: ©otoerres)

Reisebransjen øker teknologi-investeringene med 14% i 2024

The Star Bar er Gibraltars eldste pub  (foto: ©otoerres)

Reiselivsmagasinet på RadioRiksOslo torsdag 16. mai 2024

– Vi ser vekstmuligheter i nye markeder, gjennom et bredere dynamisk tilbud, og dermed når vi flere målgrupper. De to første kvartalene av året var svært vellykkede operasjonelt sett, sier administrerende direktør, Sebastian Ebel i TUI Group (Foto: TUI)

Rekordomsetning for TUI Group

Avinor oppfordrer alle som skal fly en drone om å sette seg inn i regelverket (Ill. foto: ©otoerres)

Reglene for droneflyging på 17. mai