logo-white

2023 ble et rekordår for turismen i Kroatia

Totalt 20,6 millioner reisende besøkte Kroatia i løpet av 2023. Ifølge eVisitor-systemet bidro disse besøkende med 108 millioner overnattinger. Sammenlignet med året før økte antallet besøkende med ni prosent, og antall overnattinger med tre prosent.

Dubrovnik er av den internasjonale reiseplattformen Big 7 Travel utnevnt til “must-visit” destinasjon for 2024 (Foto: Daniel Pavlinovic)

Kristjan Staničić, direktør for det kroatiske nasjonale turistrådet:

– Kroatia har i 2023 ytterligere styrket sin posisjon som et av de mest ettertraktede reisemålene i Europa. Dette vises ikke bare i det totale resultatet, men også i andre indikatorer, som inntekter fra turisme, som også forventes å bli rekordhøye.” 

Han uttrykte videre sin takknemlighet til alle partnerne for enda et utmerket år.

Staničić påpekte at 2024 vil bli utfordrende på grunn av situasjonen i verden. Til tross for dette planlegger Kroatia å opprettholde sin konkurransekraft gjennom fokus på bærekraft og ulike markedsføringskampanjer.

Nikolina Brnjac, turisme- og idrettsminister, bemerker:

– Både turismen og økonomien var god i 2023. Vi gjennomførte viktige aktiviteter som støtter turistutviklingen. For- og ettersesongene var de beste noensinne, noe som indikerer en styrking av helårsturismen. En forlenget sesong er et av de viktige strategiske målene for turistrådet. I tillegg ble det vedtatt en ny lov for å ytterligere styrke bærekraft. Økonomiske ressurser for bærekraftsarbeid er sikret gjennom pågående prosjekter og statsbudsjettet for å kunne nå målene innen utgangen av 2024.”

Flest overnattinger i fjor ble registrert av turister fra Tyskland med 23,6 millioner overnattinger, Østerrike med 8,4 millioner, Nederland med 3,1 millioner, og Norden med omtrent tre millioner. De mest populære reisemålene i Kroatia var Istria, Split-Dalmatia fylke og Kvarner, med en gjennomsnittlig vekst i overnattinger på to prosent.

Dubrovnik utnevnt til “must-visit” destinasjon for 2024

Big 7 Travel, en internasjonal reiseplattform, som lister opp 24 “må-besøke” destinasjoner for 2024. De fremhever syv reisetrender som “Set-jetting,” “Booze-free Breaks,” og “Unique City Breaks,” hvor Dubrovnik klatrer til førsteplassen.

Dubrovnik rangeres som det beste og mest unike by-reisemålet for 2024. Besøk anbefales i periodene april-juni og september-oktober, for både by-utforskning og for bading i Adriaterhavet. Big 7 Travel beskriver Dubrovnik som en av Europas vakreste og mest undervurderte byer, og understreker sjarmen, bymurene, bademulighetene og den livlige atmosfæren.

Les mer om Kroatia HER og om Dubrovnik HER

Flere nyheter, reisetips og artikler om Kroatia finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Apollo Sports/Surfakademin)

Apollo Sports inngår samarbeid med Surfakademin

MS Maud, her ved Senja,  skifter i høst navn til MS Midnatsol og det tradisjonsrike navnet blir igjen å se langs kysten fra november i år (Foto: Tommy Simonsen / Hurtigruten)

Tradisjonsrike MS Midnatsol tilbake langs kysten fra november

(Foto/Illustrasjon: Amadeus)

Digital identitet skaper bedre reiseopplevelser

(Foto: Apollo Rejser)

Apollo lancerer rejser til Gambia

Bilskade - Personbil - Høyre side - If

Bilister bulker fordi de ikke følger vikeplikten