logo-white

Verdens største iskrem er norsk

– Som en hyllest til folkets klassiker gjennom årtiene, bestemte vi oss for å lage verdens største Krone-is, forteller administrerende direktør Paal Hennig-Olsen.

Verdens største iskrem (hennig-olsen.no)

Iskremen veier nær innpå ett tonn. Den besto av 1080 liter iskrem, i tillegg til 60 liter sjokolade, 40 liter nyrørt jordbærsyltetøy og 75 kilo kjeks.

Krone-is Jordbær (hennig-olsen.no)
Krone-is jordbær (hennig-olsen.no)

– Dette er fantastisk morsomt, og er sommerens is-begivenhet for alle oss som er glade i Krone-is! Vi måtte gjøre stas på Krone-isen som har vært en ordentlig klassiker i vårt sortiment i mange tiår, sier Paal Hennig-Olsen.

Krone-isen må regnes som selve flaggskipet i norske isdisker, da ingen iskrem har vært en større suksess i Norge noensinne.

En rekke spesialinnretninger måtte lages for å få produsert rekord-iskremen før den ble flydd fra iskremfabrikken til bryggeområdet i Kristiansand, hengende under et helikopter.

– I og med at vi i mange år har produsert Norges største Krone-is, syns vi det var på sin plass å markere dette med en ordentlig verdensrekord, sier Paal Hennig-Olsen.

Hennig-Olsens Krone-is er 145 ml stor, og med det den største blant de norske kroneisene.

Iskremen ble servert i forbindelse med The Tall Ships Races i Kristiansand – årets største kulturfest på Sørlandet.

Gjeldende rekord ble satt i Italia i 2011 med en 2,81 meter høy kuleis. Den internasjonale kategorien det konkurreres i heter “Tallest ice cream cone”.

Er du jordbærtypen eller sjokoladetypen?

Krone-isspisere er over gjennomsnittet lojale til sin smaksfavoritt og jordbær- og sjokoladevariantene har vært på sortimentsplakaten siden Hennig-Olsen startet produksjonen i Hannevika på 1960-tallet. Det gjør produktet til Hennig-Olsens største klassiker. Aller best selger jordbærvarianten, og av den grunn ble verdens største Krone-is laget som jordbærtypen.

KALDE FAKTA:

  • Nordmenn er Europas største konsumenter av iskrem. Vi spiser i gjennomsnitt 10,8 liter iskrem per år. Det er betraktelig mer enn det europeiske gjennomsnittet på 6,5 liter per år.
  • Kristiansanderen Sven Hennig-Olsen lærte iskremproduksjon i Chicago på 1920-tallet av en danske som drev iskremfabrikk og hadde eget utsalg.
  • Dårlige tider førte Sven Hennig-Olsen tilbake til hjembyen i 1924. Mye av produksjonen skjedde manuelt: Sønnen Otto måtte for eksempel hver morgen “slå” om lag 600 egg før skoletid, da plommene skulle brukes i iskremen sammen med fløte og gelatin.
  • Iskremfabrikken i Kristiansand ble bygget i 1960, og har siden den gang vært under kontinuerlig utvikling og har det mest moderne utstyret innen iskremproduksjon.
  • Oppskriften på dagens Krone-Is er bevart siden lansering. Iskremfabrikken produserer i dag ca. 15.000 Krone-is i timen.
  • I dag ledes iskremfabrikken av Paal Hennig-Olsen som er 3. generasjon Hennig-Olsen.

– Min bestefar satset på kvalitet og var stadig på jakt etter nye og spennende smakskombinasjoner. Den dag i dag følger vi samme filosofi med utvikling av stadig nye, velsmakende produkter av høy kvalitet basert på erfaring, kompetanse og knakende gode oppskrifter, sier Paal Hennig-Olsen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Norwegian Air Shuttle)

Selvbetjeningskioskene på flyplassene oppgraderes

(Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Kulturelle begivenheter på Mallorca

(Foto: Nordic Hotels & Resorts)

Wood Hotel Bodø åpner restaurant ATTME

Kollektivt påskebad i Varberg (Foto: Natalie Greppi)

Påske i Sverige: 10 tips til påskeferie på andre siden av grensa

Seokchon Lake Park med  Lotte World's Magic Island som ligger i hovedstaden Seouls Songpa District  (Foto: Korea Tourism Organization)

Koreas turistorganisation samarbetar med AVIAREPS i Italien och Sverige