logo-white

Velkommen til jungelen

Storbyferier og badeferier er alltid sikre vinnere, men hva med å prøve noe litt utenom det vanlige neste gang du reiser på utenlandsferie? Jungelferier er perfekt for eventyrlystne sjeler som synes soling ved bassengkanten er langtekkelig, og at storbyer er litt for mye kjas og mas.

Costa Rica - Løypestreng - Jungel
Fra Tortuguero nasjonalpark i Costa Rica (Photo by Perry Grone on Unsplash)

En fascinasjon for det mystiske

Det er noe ekstra spennende og mystisk ved jungler, der skjuler det seg en ukjent verden. Det har alltid vært en stor fascinasjon for jungler, som har vært en populær setting i mange bøker og filmer opp gjennom årene. Hvem har vel ikke hørt om Jungelboken og Indiana Jones, for eksempel?

Safaritrenden kommer dessuten stadig tilbake i motebildet, men også spillverdenen har ønsket jungelen velkommen. Et eksempel er spilleautomater som Jungle Spirit: Call of the Wild, hvor farlige dyr og et skummelt lydspor setter stemningen for en litt annerledes spillopplevelse. Spillet kan prøves gratis på ulike nettsider takket være velkomstbonuser.

Disse kan du lese mer om på bonus-no.com, hvis du er modig nok for farene du kan møte på i jungelen vel å merke. Alle jungler er riktignok ikke farlige, men er faktisk fantastiske feriedestinasjoner. Kanskje noen av disse junglene vil vekke reiselysten i deg?

Flamingo - Akvariet i Genoa - Italia
Fra akvariet i Genoa, Italia (Photo by Mattia Pavesi on Unsplash)

Kanchanaburi, Thailand

Langt, langt inne i Thailands jungel finner du den lille oasen Kanchanaburi. Her kan du overnatte i flytende bungalower, svømme i krystallklare vann, reise på oppdagelsesturer langs elva, beundre de vakre fossefallene under en fottur gjennom jungelen eller ri på elefanter dersom du er ute etter litt ekstra adrenalinpåfyll.

Det er dessuten mange gode pakketurer og guidede turer å velge mellom, dersom du ikke føler for å ta fatt på jungelen på egen hånd, men ønsker en litt annerledes og mer autentisk Thailand-opplevelse borte fra luksushotellene.

Amazonas, Peru

Amazonasjungelen blir ofte kalt verdens mest fantastiske dyrehage, og rommer et helt enestående dyreliv. Puerto Maldonado er en jungelutpost sør i landet, og elvebyen fungerer som en port for turer videre inn i jungelen, den minst berørte regnskogen i hele verden.

Det er populært å bo i en jungellodge i det populære reservatet Tambopata, og på klikk.no kan du lese om hvordan økoturisme har blitt en viktig næring og bidrar til å bevare naturområder. Her kan du også lære mer om hva Amazonasjungelen og jungellodgene har å by på.

Tortuguero, Costa Rica

Tortuguero nasjonalpark er et trygt fristed for mange typer havskilpadder, og er et av de mest populære stedene for den grønne havskilpadden å legge egg. I parken finner du også mange andre arter, fra tukaner og papegøyer til aper og krokodiller, som alle kan observeres når du reiser gjennom jungelen.

Her kommer du nær både flora og fauna, og på den engelskpråklige hjemmesiden tortugueroinfo.com kan du lese mer om nasjonalparken. Dersom du liker å ta livet med ro vil det kanskje friste med fotturer og et bad i en varm kilde.

Hvis du derimot er en adrenalinjunkie, kan du rafte på Pacuare-elven, krysse hengebroer i jungelen og beundre den vakre naturen fra en zipline. Du kan dessuten overnatte i en koselig bungalow for å få den ultimate jungelfølelsen.

Litt luksus og litt jungel

Noen ønsker den fulle jungelopplevelsen og velger å bo i en enkel bungalow, mens andre sier ja takk til både villmark og luksus. Mange steder er dette veldig enkelt å kombinere, med luksushoteller i overkommelig avstand fra jungelen og en rekke tilbud om dagsutflukter til jungelen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Qatar Airways)

Hamad International Airport kåret til “Verdens Beste Flyplass” under Skytrax World Airport Awards 2024

(Bilde/illustrasjon: apollo reiser)

Apollo lanserer nye reiser til «Destinasjon Ukjent»

Radisson Hotel & Conference Centre Oslo Airport har 52 moderne og fleksible møterom (Foto: Radisson Hotel Group)

Erfaren hotelldirektør vender tilbake til Oslo Lufthavn Gardermoen

Røst lufthavn (Foto: Øystein Løwer/Avinor)

Daniel Østensen ny lufthavnsjef for Røst og Værøy