logo-white

Våropplevelser på Balearene

Balearene er et opplagt reisemål for vårferier, når temperaturene blir varmere og naturen begynner å spire. Her kan du prøve deg på sykling, fotturer og andre friluftsaktiviteter. Du kan også utforske øyenes mange imponerende kirker eller oppleve de tradisjonelle, festlige påsketradisjonene.

Cala Deia - Mallroca - Balearene - Spania
Turvandring ved Cala Deia på nordsiden av Mallorca (Foto: Jaume Capellà/AETIB/Related.dk)

Imponerende monumenter og kirker

Over hele Balearene finner du et vell av imponerende monumenter og kirker, slik som det historiske klosteret Santuario LLuc, som ligger i hjertet av Tramuntana-fjellene på Mallorca. Klosteret har en naturskjønn botanisk hage som om våren blomstrer og fylles med fargerike blomster og planter.

Noe annet du bør få med deg på Mallorca, er Catedral La Seu i Palma. Når du besøker kirken, anbefales det at du setter deg ned i noen minutter foran Mirador-portalen og nyter den vakre gotiske kunsten.

På Formentera kan du besøke Faro La Mola fyr. Fyret ligger på en 158 meter høy klippe og har utsikt over Middelhavet. Og på Ibiza er borgen Sant Bernat Bastion i den ikoniske bydelen Dalt Vila verdt et besøk.

Påsketradisjoner

Påsken feires i stor stil på Balearene. I Palma på Mallorca er det parade hver dag, og spesielt paraden første påskedag er verdt å oppleve. Påsken er også en tid da lokalbefolkningen samles rundt mat. De vanligste mattradisjonene byr gjerne på søte ting som robiols (små kaker fylt med søt ost eller syltetøy) og crespells (stjerneformede småkaker), men også spesielle paier med kjøtt og grønnsaker står på menyen. Og første påskedag deles det ut sjokoladeegg til barna.

Påskeparade - Palma - Mallorca - Balearene - Spania
Fra en av de mange påskeparadene på Balearene (Foto: AETIB/Related.dk)

Aktive opplevelser

Balearene byr også på et vell av alternativer for å være aktiv på ferie. Her kan du for eksempel begi deg ut på alt fra fotturer, klatring og paragliding til ridning og sykling – for ikke å snakke om kajakkpadling, grottebesøk og fugletitting. Vårmånedene er spesielt ideelle for utendørsaktiviteter, siden temperaturene på øyene i disse månedene er varme, mens vinden er mild. Spesielt tiltrekker øyenes mange tur- og terrengsykkelstier flere besøkende i løpet av disse månedene.

Historie- Dalt Vila - Ibiza - Balearene - Spania
Festningen Sant Bernat Bastion i historiske Dalt Vila på Ibiza (Foto: Pere CollAETIB/Related.dk)

Beskyttelse av naturen på Balearene

Naturen på Balearene inviterer til eventyr og opplevelser på flere forskjellige måter. Og for å sikre en opplevelsesrik natur også i fremtiden tas det flere forbehold på øyene for å beskytte naturområder og skog. Dette innebærer blant annet veiledning for besøkende på flere informasjonssentre slik at naturen holdes ren, samt utarbeidelse av reiseplaner med fokus på naturvern. I tillegg er det fokus på bedre skilting, slik at spesielle naturområder forstyrres minst mulig. Det er også løpende vurderinger av vernede naturområder, slik at det kan settes inn tiltak dersom det er behov for utbedringer.

Les mer om Balearene på øygruppens turistnettsider HER – Les flere nyheter og artikler om Balearene HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(billede: seafoodfestival.dk)

Danmarks nye restaurantfestival: Seafood Festival er en hyldest til fisk og skaldyr

Vulkanflyvning over Island  (Foto: Icelandair)

Kuldereiser har kommet for å bli – Norge og Island på topp

Prince Gallery Tokyo Kioicho i Tokyo (Fotokilde: JNTO)

Stjerneregn fra Forbes Travel Guide i Japan

TUI har gått inn som hovedsponsor for maratonen på Mallorca fra og med 2024 og inntil 2026. Synes du 42 km blir litt for langt, kan du velge å løpe halvmaraton eller 9 km i stedet (Foto: TUI)

Løp maraton på et av sommerens mest populære reisemål

(Foto: Alabama Travel)

Vintog til Alabamas Toscana