logo-white

Tre nye luksushytter svever høyt over fjordlandskapet

Det føles som å sveve høyt over en av Norges vakreste fjorder. Med sitt særegne design og beliggenhet ved Lysefjorden har The Bolder blitt en av Fjord Norges mest unike overnattingssteder. Nå står tre nye Snøhetta-designede hytter klare, som åpner for naturopplevelser helt utenom det vanlige.

The Bolder Starlodge svever over Lysefjorden – en av Norges vakreste fjorder. Nå står tre nye luksushytter klare (Foto: Elin Engelsvoll / thebolder.com)

Det var skikkelig ruskevær da vi parkerte bilen i skumringen en vinterdag noen mils kjøretur sørøst for Stavanger – helt syd på Vestlandet. Stemningen ble mer og mer trolsk idet vi gikk ut av bilen og inn på den smale og underlyste gangveien.

Mellom furutrærne noen meter over bakken steg forventningene, og det kom et sug i magen da vi skimtet konturene av den første av de femkantede trehyttene, stående på en påle ytterst på kanten av fjellknausen. Bakom var det bare luft, himmel og fjord.

Hyttene er bygget på påler for å gi minst mulig fotavtrykk i naturen. (Foto: Elin Engelsvoll / thebolder.com)

Å sveve over Lysefjorden

Hårene reiste seg da vi åpnet døren til hytten. Blikket landet på et enormt panoramavindu ut mot Lysefjorden – et motiv som i seg selv hadde gjort seg på et lerret. Til høyre er en dør inn til et bad som bekreftet forventningen om en skyhøy standard. Åy, dette er eksklusivt.

To skritt frem så vi en innbydende og herlig dobbeltseng med panoramavinduer på to sider, med utsikt ut over Lysefjorden. Ved siden er en liten, smal og elegant vinkeltrapp som ledet opp til etasjen over. Her fant vi et moderne og velutstyrt kjøkken, og nok en frysning gikk nedover ryggen danblikket igjen landet på panoramavinduet. Det er høyt under taket, noe som ga følelsen om at himmelen gikk i ett med hytten.

Under oss var det bare luft. Det er som å sveve, høyt over fjorden, med ingen andre rundt oss. Er det mulig å være heldigere enn dette? Det er ingen andre steder jeg heller vil være enn her.

The Bolder blir enda boldere

De to første hyttene ved navn The Bolder Skylodge bleben braksuksess. Det som utviklet seg fra en litt vill idé av boktrykker og gründer Tom B. Norland, ble fort kjent som en av de mest unike overnattingsstedene i Norge. Unik arkitektur i møte med naturen ble utgangspunktet for å ta prosjektet videre med The Bolder Starlodge.

– De nye starlodgene våre bygger på erfaring vi har høstet fra de to første vi bygget. De er 40% større, har enda høyere standard og går enda mer i ett med naturen når det gjelder plassering og materialvalg, forteller Tom B. Norland.

På kanten av fjellhyllen svever en av de nye hyttene The Bolder (Foto: Elin Engelsvoll / thebolder.com)

Erfaringen viser at 80% av gjestene til nå har vært par, og de nye hyttene er derfor kun utstyrt med en dobbeltseng. De bærer også preg av å være tilrettelagt for kvalitetsopphold for dem som har lyst til å nyte naturen, utsikten og hverandre. To av hyttene ligger helt frempå pynten, noe som gir den spesielle følelsen av å sveve – i ett med natur, vær og vind. Hyttene er unike.

– Å bo i disse hyttene skal gjøre noe med deg. Det er en ny måte å oppleve natur på, og se en av Norges fineste fjorder. Du kjører helt frem til hyttene, og det er dermed god tilgjengelighet gjennom hele året. Det er kanskje spesielt om høsten, vinteren og våren opplevelsene er sterkest, sier Norland videre.

Kvalitet og respekt i hver detalj

Blikket for detaljene, kvaliteten og naturen var det som gjorde at det anerkjente, norske arkitektfirmaet Snøhetta fikk øynene opp for The Bolder. Kreativiteten og den felles interessen og respekten for naturen gjorde at samarbeidet fort ble fruktbart.

– Det er ikke ofte vi får jobbe med prosjekter i så liten skala som dette, men det har vært et veldig viktig og ikke minst spennende prosjekt for oss. Utfordrende på en positiv måte. Vi ønsker primært å jobbe med kunder som vil noe, og som gir rom for kreative prosesser. Det som tente oss her var engasjementet for kvalitet, det unike og kanskje mest av alt vilje til å skape noe som spiller på lag med naturen, sier Frank Denis Foray, prosjektlederen i Snøhetta, som har jobbet med The Bolder Skylodge.

Utsikten fra de nye hyttene til The Bolder gjør noe med deg (Foto: Elin Engelsvoll / thebolder.com)

Arkitektene i Snøhetta valgte å leie en bobil over flere dager for å virkelig oppleve stedet og tenke ut et prosjekt som jobber med respekt for terrenget og er skånsomt mot naturen.

– Vi så de unike mulighetene med stisystemet og landskapet. For oss er det viktig at alt vi gjør har et lavest mulig fotavtrykk i naturen, og vi måtte være varsomme i hele prosessen. Det skulle oppleves som frie bygg i naturen, og du skal føle at du er litt alene i landskapet. Samtidig ville vi bruke elementer fra landskapet i designet, og la fjellet gå i ett med grunnmuren og treverkets grove stil, forteller Foray videre.

The Bolder Starlodges får tankene dine til å løpe løpsk (Foto: Elin Engelsvoll / thebolder.com)

Stolen du ikke vil reise deg fra

Og det er akkurat her Snøhetta og The Bolder har truffet blink. Sokkelen, som hyttene «flyter» på, har tatt inn stein fra granittfjellet den hviler på. Treverket er den samme som trærne som omkranser hyttene, og materialvalg innvendig skaper en lun følelse som gjenspeiler en respekt for landskapet som hyttene befinner seg i. Hyttene er høye, og lyset skaper en unik romfølelse.

Det er virkelig kvalitet ned til hver minste detalj. Alt fra valg av kjøkkenkniver til treverket i møblene er nøye gjennomtenkt. Alt oser av kvalitet, med merkevarer som blant andre Vipp, Expo Nova og Eikund.

Interiøret til The Bolder Starlodges er svært eksklusivt (Foto: Elin Engelsvoll / thebolder.com)

Når vi setter oss ned i stolen i andre etasje, og hviler beina på den lille puffen som står foran, får du en følelse av at du aldri vil reise deg igjen. Det er en unik komfort i kombinasjon med en stemning i rommet som får tankene til å fly. I hyttene kan man lage den maten man ønsker, spise frokost rundt det lille bordet med fire stoler, eller bare være der.

Kontakt med naturen

Når gründer Tom B. Norland og Snøhetta bruker ord som «på lag med naturen», betyr det noe mer enn at byggene har en unik tilknytning til landskapet, at materialvalget er gjennomtenkt, eller at byggene gir minimalt med fotavtrykk i naturen.

Å bo en natt eller to i de små hyttene gir en naturopplevelse av de sjeldne, og en mulighet til å oppleve norsk fjordnatur på en annerledes måte. I området er det et nettverk av stier som leder ut til utsiktspunkter der man kan nyte utsikt til fjordlandskapet på ulike måter. En av stiene er en del av en ny trasé til Preikestolen, som er tilgjengelig for alle.

– Hensikten med disse hyttene er at man skal kunne ta i bruk og nyte den vakre naturen også utenfor hyttene. Det er viktig at dette er en opplevelse som varer i 24 timer, der man kan nyte høy standard samtidig som man lever i og med naturen. Det er den følelsen vi var på jakt etter, og som jeg håper vi har klart å levere på, avslutter Foray i Snøhetta.

Setter alt annet på pause

Det er ikke mange som har fått muligheten til å sette foten inn i en av de nybygde hyttene. Reaksjonene fra dem som har vært der skaper en forventning til at The Bolder er i ferd med å bli en enda større attraksjon enn det gründerne i utgangspunktet så for seg.

Det setter alt annet på pause. En blir bare dradd inn i «her og nå», og har ikke lyst til å være noe annet sted. Det er en time-out som alle trenger og mange søker etter. I en relasjon får man utgangspunkt for gode samtaler, og er man alene får man tid til å modne. Det er en erfaring som jeg er villig til å ofre ganske mange andre ferier for å oppleve.

De tre nye hyttene, The Bolder Starlodge, kan ta imot gjester allerede fra 1. februar 2023 og bookingen har allerede startet.

Les mer om The Bolder Starlodge HER

Den smale og underbelyste gangveien til The Bolder Starlodges (Foto: Elin Engelsvoll / thebolder.com)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

KLM - Embraer 190 - Billund

Passasjernedgang og fraktøkning i Billund lufthavn

(Foto: ©Clément Louineau)

Jeans-merke med eget boutiquehotell på St Martin

Havila Capella - Kystruten Bergen - Kirkenes - Cartagena - November 2021

Havila Kystruten styrker ledelsen

Alpine Craft Festial i Hochkönig, SalzburgerLand (Foto: Hochkoenig Tourismus)

Gastronomi på hög nivå i skidparadiset SalzburgerLand

- Rentebærende kredittkortgjeld utgjør nå 42,9 mrd. og har steget jevnt de siste månedene. Dette gir grunn til bekymring siden dette er kreditter med en veldig høy rente, sier Svein Ove Karstensen daglig leder i Norsk Gjeldsinformasjon (Foto: Shutterstock)

Rentebærende kredittkortgjeld har økt med 0.7 milliarder