logo-white

Tips til budsjettferie på Kanariøyene

Høy rente og lav kronekurs gjør at mange nordmenn må redusere reisebudsjettet under årets utenlandsferie. For alle som reiser til Kanariøyene i sommer finnes det likevel mange budsjettvennlige opplevelser som bidrar til å holde kostnadene på et minimum.

Familie på tur i Barranco de las Vacas, eller kudalen på godt norsk (Foto: Canary Island Tourism)

Ifølge Virkes Reisepuls-undersøkelse skal 49 prosent av nordmenn som planlegger sommerferie reise utenlands i år. Ikke overraskende står Spania og Kanariøyene høyt på ønskelisten, men sør i Europa gjør kronekursen sitt til at ferien kan bli unormalt kostbar.

For de mange som skal til Kanariøyene i sommer, finnes det likevel en rekke aktiviteter som kan redusere reisekostnadene – og som samtidig ikke setter en brems på feriestemningen. Her er tipsene som strekker feriebudsjettet litt lenger:

Snorkling

Hva er bedre enn å ta på seg dykkermaske og snorkel og fordype seg i en mektig undervannsnatur? Stranden Los Cancajos på La Palma har svart sand og rolig overflate. Denne stranden er perfekt for familier, eller de som vil ha en trygg og god førsteopplevelse under havets overflate. Det samme gjelder for Playa Grande de Las Canteras på Gran Canaria, hvor korallene er fargerike og vannet krystallklart.

Picnic på stranden

Strender er ikke bare egnet for å trimme brunfargen. De er også perfekte for en picnic i solnedgangen. Playa de Abama på Tenerife og Jandia-stranden på Fuerteventura er som skapt for en picnickurv fylt med godsaker fra nærmeste butikk. Det koster ikke stort med noe godt i glasset og litt fingermat. Glem heller ikke Kanariøyenes minste øy, La Graciosa, som også er den minst befolkede. Her er strendene i stor grad urørte, som for eksempel Playa de Las Conchas.

Jandia-stranden på Fuerteventura (Foto: Canary Island Tourism)

Klatring

Kanariøyenes vulkanlandskap og varierte terreng lokker til seg klatrere fra hele verden. Nybegynnere vil finne lett tilgjengelige og enkle klatreutfordringer på Famaraklippene på Lanzarote. For mer erfarne klatrere er Arico på Tenerife en klatreopplevelse man aldri glemmer. Her kan man forsere over 500 sammenhengende klatreruter, hvorav de fleste er kategorisert som middels vanskelige.

Vandring

Alle de åtte Kanariøyene har enestående natur, og hver øy har sin egen unike karakter. Den beste måten å utforske naturen på er til fots på de mange turstiene som finnes. Spanias høyeste fjell, Teide, ligger på Tenerife. Her kan man vandre i vakre omgivelser i bratt terreng. I nærheten av Teide finner du også turområdet Paisaje Lunar, som betyr månelandskap på spansk. Her finner man dramatiske fjellformasjoner som minner om månens landskap.

En 40-minutters fergetur fra Tenerife ligger den litt roligere øya La Gomera, et botanisk paradis med regnskog, dype canyons og frodig landskap. Øya har blitt erklært et verdensarvsted av UNESCO takket være sitt rike biologiske mangfold.

Les mer om Kanariøyene HER og HER

Flere nyheter og artikler om Kanariøyene finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Fotokilde: Norwegian Air Shuttle)

Topp ti reisemål fra Norge – 270 000 Norwegian-passasjerer til Spania

Havila Castor - Hjørundfjorden - Sunnmøre - Møre og Romsdal

Havila utvider sesongen i Geirangerfjorden

Sotaventolagunen på Fuerteventura, Kanariøyene (Foto: Spanias Turistkontor)

Spania har flest miljømerkede strender

(Foto: Mikko Ryhänen / Finnair)

Finnair åpner ny og oppgradert lounge på Helsingfors – Vanda

Italiensk mat er nordmenns favoritt, viser ny undersøkelse  (Bildekilde: Ticket)

Det beste matlandet å besøke