logo-white

Sverige og Danmark er elbilistenes utenlandske feriefavoritt

Tre av ti ferierende elbilister planlegger tur til Sverige eller Danmark i sommer, og noen drar også lenger. – Det går fint å bruke elbil på ferie, men ferske elbilister er nok spente på hvordan hurtiglading fungerer på langtur, sier Christina Bu i Elbilforeningen.

Mange elbilister planlegger tur til Sverige og Danmark til sommeren. Bildet er fra da Elbilforeningen var på reportasjereise til Danmark i 2022 (Foto: Jamieson Pothecary/Elbilforeningen)

Norge har en smak av sommer i disse dager og elbilistene har begynt å planlegge hvor de skal på sommerferie. Elbilforeningens ferske undersøkelse Elbilisten 2024 viser at rekordmange elbilister planlegger bilferie i sommer.

I undersøkelsen svarer 67 prosent at de planlegger ferie med elbil.

– Vi ser at andelen som bruker elbil på sommerferie øker år for år. Hvis noen fortsatt er i tvil, så er elbil en fullverdig bruksbil som også funker fint på lengre ferieturer, sier Christina Bu.

Én av ti drar utenfor Skandinavia

Av elbilistene som skal på sommerferie svarer 83 prosent at de skal på ferie i Norge. 20 prosent planlegger tur til Sverige, mens 12 prosent skal til Danmark.

10 prosent reiser enda lenger og skal på tur utenfor Skandinavia, for eksempel Italia, Frankrike eller Tyskland.

Bu i Elbilforeningen har en viktig påminnelse til de som reiser utenfor Norge:

– Godt vante nordmenn kan få seg en overraskelse når de krysser grensa. Der kan det bli litt lenger mellom hver lader og mer ladekø, spesielt i Sverge og Danmark, sier Bu. 

Hun oppfordrer elbilister som skal langt til å planlegge turen:

– Du bør ha en app som viser oversikt over ladestasjonene. I tillegg anbefaler vi å ha klar Elbilforeningens ladebrikke eller andre betalingsløsninger i utlandet. Betalingskort fungerer som oftest ikke. 

Inviterer elbilister til ladeprat i hele landet

For de som skal på sin første langtur med elbil er det nok ladingen det er knyttet mest spenning til sier Bu:

– Å hurtiglade er litt annerledes enn å fylle drivstoff, så det er naturlig at ferske elbilister har noen spørsmål, sier hun. 

For å gjøre elbilistene klar for sommerferien inviterer Elbilforeningen nå til ladeprat rundt omkring i hele landet. I mai og juni vil Elbilforeningens tillitsvalgte være til stede på ladestasjoner fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord. Ferske elbilister kan stikke innom og få gode ladetips.

Se hele oversikten over ladeprater her: Kom på ladeprat og bli klar for elbilsommeren – Norsk elbilforening.

Fakta: 

Elbilisten er en årlig undersøkelse gjennomført av Norsk elbilforening blant norske elbilister. 2024 er trettende gang undersøkelsen gjennomføres. 15 300 har besvart årets undersøkelse.

Respondentene har besvart følgende spørsmål: «Planlegger du å dra på sommerferie (minst en overnatting) med din elbil denne sommeren. Respondentene kan krysse av på flere reisemål, derfor vil totalen bli høyere enn 100 %.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Solsenger og paraplyer - Paleochora - Chania - Kreta - Hellas - Apollo

Hellas er sommerens store ferievinner!

(Foto: John McArthur / Unsplash)

Amadeus styrker sin posisjon innen flydistribusjon

Arctic Race of Norway byr på naturopplevelser få andre kan matche. Og kanskje er det det som skal til for at Chris Froome og Mark Cavendish tar turen til Nord-Norge (Foto: Rune Dahl/Arctic Race of Norway)

Ni Tour de France-lag til Arctic Race of Norway

Fra jernbanestasjonen i Sóller går den rundt fem kilometer lange trikkelinjen til Port de Sóller (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Reis langs Mallorcas gamle jernbane

(Foto: WFB - Melanka Helms Jacobs)

Cykelbyen Bremen med førsteklasses event i efteråret