logo-white

Stadig færre hundeeiere kan reglene for båndtvang

Båndtvangsperioden i Norge, som strekker seg fra 1. april til 20. august, er nylig avsluttet. Dessverre er stadig færre hundeeiere klar over når det er båndtvang.

Hundeekspert i Musti, Magda Nawrocka, informerer om båndtvang (Foto: Musti)

Det kommer frem i Den store kjæledyrundersøkelsen 2023, en undersøkelse utført av Kantar på vegne av Musti. I årets undersøkelse oppgir én av tre at de ikke vet når det er båndtvang, en oppgang fra tidligere år. Hundeekspert i Musti, Magda Nawrocka, mistenker at flere ferske hundeeiere ikke har fått med seg regelverket.

– Korona gjorde at rekordmange fikk seg en valp, og kanskje også mange som ikke var så godt vant til hundehold fra før, og derfor heller ikke kjent med dette regelverket. Å følge båndtvangsreglene følger med ansvaret med å ha hund, og det er faktisk straffbart å ikke følge reglene. Men det er viktig å påpeke at det er politiet som har ansvar for å overholde at bestemmelsene blir fulgt, det er ikke opp til hvem som helst, sier Nawrocka.

Ansvarlig hele året

Båndtvang betyr at hunder må være i bånd eller inngjerdet, og eksisterer for å hindre hunder i å skade andre dyr som storfe, sau, geit, fjærkre, rein, hest og vilt.

– Båndtvangen ble etablert i 1918, og gjelder den dag i dag mellom 1. april og 20. august i hele landet. Enkelte kommuner kan også ha utvidet denne perioden på grunn av spesielle behov, forteller Nawrocka.

Nawrocka er tydelig på at man fremdeles må ta ansvar som hundeeier, selv om båndtvangen ble opphevet den 20. august.

– Selv om det kan være fristende å gi hundene våre mer frihet etter båndtvangen, er det viktig å fortsette å vise hensyn og respekt for alle rundt oss, avslutter Nawrocka.

Dette svarte norske hundeeiere i undersøkelsen

66 % svarte riktig dato (1. april til 20. august) 13 % svarte feil dato 21 % svarte «vet ikke»

Les også: Dette er ikke aprilsnarr – 1. april starter båndtvangen

Flere relaterte nyheter og artikler finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Fra jernbanestasjonen i Sóller går den rundt fem kilometer lange trikkelinjen til Port de Sóller (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Reis langs Mallorcas gamle jernbane

(Foto: WFB - Melanka Helms Jacobs)

Cykelbyen Bremen med førsteklasses event i efteråret

Mocktail (Foto: Viking Line)

Tequila och spritz trendar på Östersjön – Paloma är sommarens favoritdrink

SAS fraktet 2.3 millioner i mai

Norwegian - Boeing 737-800 - Alicante-Elche Airport

Norwegian starter Riga – Alicante