logo-white

Solheim Cup kommer til den spanske solkysten i september

Fra 18.-24 september er Costa Del Sol – også kjent som den spanske solskysten – vert for Solheim Cup, verdens viktigste golfturnering for kvinner. Her samles noen av de beste kvinnelige spillerne fra USA og Europa for å konkurrere mot hverandre. Det er allerede solgt 75 000 billetter.

Solheim Cup 2023 spilles på Finca Cortesín som ligger vel 40 kilometer vest for Marbella (Foto: Finca Cortesin)

Den viktigste golfturneringen for kvinner – Solheim Cup – er rett rundt hjørnet. Og i år arrangeres turneringen på Costa Del Sol fra 18.-24. september. Spanias solkyst er anerkjent som en av de beste golfdestinasjonene i Europa av International Association of Golf Tour Operators, og faktisk har Costa Del Sol den høyeste konsentrasjonen av golfbaner i Europa. Hele 70 baner strekker seg langs solkysten, som blant golfentusiaster også går under navnet Costa Del Golf. Tidligere har store turneringer som Ryder Cup og verdensmesterskapet i golf også lagt veien innom solkysten.

Solheim Cup arrangeres annethvert år og har over tid blitt den mest prestisjefylte lagturneringen for kvinner i den internasjonale golfkalenderen. Her barker 24 av de beste spillerne fra henholdsvis Europa og USA sammen i et Match Play-format, og det er lagt opp til en heidundrende turnering.

Marbella (Foto: Simon Hermans)

Det europeiske laget – ledet av vår egen Suzann Pettersen – skal prøve å fortsette seiersrekken. Det europeiske laget har nemlig vunnet fire av de seks siste turneringene. 75 000 billetter er allerede solgt til turneringen, og det forventes at over 300 journalister fra hele verden reiser til Costa Del Sol for å dekke begivenheten.

Turneringen arrangeres på det femstjerners golfanlegget Finca Cortesín, som ligger mellom feriefavorittene Marbella og Sotogrande. Fra 18-hullsbanen er det fin utsikt over Middelhavet og Casares-fjellene. Banen er designet av den anerkjente arkitekten Cabell Robinson og er med sine 6,8 km fra 1. til 18. hull en av de lengste golfbanene i Europa.

Golfspill ved Middelhavet (Foto: Finca Cortesin)

Gastronomiske og kulturelle opplevelser

I tillegg til å se noen av de beste kvinnelige golfspillerne konkurrere kan besøkende også se frem til en rekke gastronomiske og kulturelle opplevelser. Blant annet vil Andalucía Plaza bli forvandlet til en stor festplass med deilige matboder og levende musikk fra morgen til kveld. Og ved konsertsalen Marbella Arena i havnebyen Puerto Banús arrangeres fanfesten Swing And Sun, som byr på et tettpakket program med konserter og forestillinger hver dag.

Også på det luksuriøse feriestedet Anantara Villa Padierna Palace Benahavís Marbella Resort vil det være ulike arrangementer knyttet til turneringen. En eksklusiv matopplevelse holdes hver kveld – blant annet på feriestedets restaurant Hoyo 17, hvor menyen er sammensatt av en rekke Michelin-kokker.

Bærekraft som et overordnet tema

Bærekraft spiller en stor rolle under turneringen og på Finca Cortesín. All vanning skjer med resirkulert vann, elektriske generatorer drives av solceller, og noen av feriestedets møbler er laget av restene av oliventrær. I tillegg oppfordres alle besøkende til å vurdere – og beregne – klimaavtrykket sitt. Turistrådet for Costa Del Sol og det regionale byrådet har lansert prosjektet Malaga Zero Footprint, der alle besøkende kan regne ut reisens fulle klimaavtrykk. Costa Del Sol er den første destinasjonen i verden som tilbyr dette til reisende.

Les også: 2023 Solheim Cup set for Spain (november 2020)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Spanias Turistkontor)

Oviedo kåret til Spanish Capital of Gastronomy i 2024

Turistbåter i Istanbul (Bildekilde: Norwegian Air Shuttle)

Norwegian tilbake til Istanbul etter åtte års fravær

SAS - City Jet - CRJ 900 - take of fra Sola

1,8 miljoner passagerare reste med SAS i november

(Foto: Nordic Leisure Travel Group)

Direktefly fra Evenes til Mallorca !

(Fotos af Darina Belonogova/Pexels)

Gi dine gjester god søvn med komfortable sovesofaer