logo-white

Slik reiste vi i sommer – ustabilt vær førte til kraftig salgsøkning

Sommeren 2023 har vært preget av ustabilt vær i Norge. Det har ført til at mange har søkt til utlandet, og reisebyrået Ticket har hatt en imponerende økning sammenlignet med året før. Ifølge Tickets bookingstatistikk har nordmenns lengsel etter sol og bad resultert i at salget av sommerreiser har økt med 43 prosent.

Den regnfulle sommeren førte til bestillingsrush hos reisebyråene (Bildekilde: Ticket)

I år, som i fjor, så er det Spania som topper listene over de mest populære sommerreisemål, og det er Mallorca og Alicante som fortsetter å trone på toppen. De gode temperaturene og det solrike klimaet som disse stedene tilbyr, gjør dem perfekte for dem som ønsket å unnslippe det norske sommerværet.

– I år bød ikke den norske sommeren på mye for dem som hadde ferie i juli og august, og dette har nok helt klart påvirket økningen i bestillinger av solreiser som vi har sett, sier Ellen Wolff Andresen, som er markeds- og administrasjonssjef i Ticket.

Som følge av det ustabile været her hjemme, valgte mange å ta saken i egne hender og rømme til solfylte reisemål. Ifølge Tickets bookingstatistikk fikk reisene et betydelig løft i sommermånedene. I juli var salget 31 prosent høyere enn på samme tid i fjor og det ble også bestilt 25 prosent flere reiser enn i mai i år, noe som tyder på økt etterspørsel etter restplasser til solen. Dette viser et sterkt ønske om ønsket om å rømme fra den regnfulle sommeren til en ferie med garantert sol og varme.

Alicante, Mallorca og Split er årets mest populære sommerdestinasjoner. Mallorca frister med sine sandstrender og natteliv, Alicante byr på avslapning og historisk sjarm, mens Split med sin blanding av kultur og modernitet fortsatt tiltrekker seg mange ferierende. Den økte interessen for disse reisemålene er også et signal om hvordan reisevanene endres over tid.

Tidligere dro nordmenn til byer som Barcelona for shopping, kultur og gastronomi. Men for mange er nå det mest attraktive været og muligheten til å slappe av på en solseng med utsikt over havet.

– Jeg tror mange forventet en varm sommer, som vi leste mye om i nyhetene, men når den likevel ikke kom så valgte folk i stedet å dra sørover for å sikre seg sol i sommer, sier Ellen Wolff Andresen.

Dette fenomenet viser endringen i hva som utgjør en drømmeferie for mange. Mens opplevelser og kulturelle aktiviteter fortsatt er viktige, har det solrike klimaet og avslapningen på stranden fått høyere prioritert. Kanskje tyder dette på en større trend i våre internasjonale reisevaner, der vi søker enklere og mer bekvemme reisemål.

Hit reiste vi i sommer:

  • Alicante (1)
  • Mallorca (2)
  • Split (Ny)
  • Bangkok (4)
  • Kreta (6)
  • London (3)
  • Malaga (7)
  • Nice (8)
  • Barcelona (Ny)
  • Antalya (5)

Kilde: Tickets bookingsstatistikk, reiser med avreise i sommermånedene, sammenliknet med samme periode i 2022. Tall i parentes er plasseringen i 2022.

Flere relaterte nyheter og artikler finner du HER, HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Spanias Turistkontor)

Oviedo kåret til Spanish Capital of Gastronomy i 2024

Turistbåter i Istanbul (Bildekilde: Norwegian Air Shuttle)

Norwegian tilbake til Istanbul etter åtte års fravær

SAS - City Jet - CRJ 900 - take of fra Sola

1,8 miljoner passagerare reste med SAS i november

(Foto: Nordic Leisure Travel Group)

Direktefly fra Evenes til Mallorca !

(Fotos af Darina Belonogova/Pexels)

Gi dine gjester god søvn med komfortable sovesofaer