logo-white

Sju av ti vil utenlands

Hele 70 prosent sier de skal på en utenlandsreise i år. Det viser en undersøkelse* gjennomført av Apollo. Majoriteten ønsker seg sol og bad, vil til Hellas – og velger tradisjonell pakkereise fremfor å pakke selv!

Småby - ferieidyll - Hellas - Apollo
Hellas er Apollokundenes favorittdestinasjon (Bildekilde: Apollo)

Det står ikke på reiselysten, snarere tvert om. I en fersk reiselivsundersøkelse* gjennomført av Apollo oppgir over 70 prosent at de planlegger en utenlandsreise i år. Øverst på ønskelisten for årets ferie står Hellas. Hele 54 prosent vil til det populære ferielandet, og nærmere 85 prosent oppgir sol og bad som hovedgrunn til å reise.

– Vi forstår godt at nordmenn lengter tilbake til Hellas. Landet har tronet topplisten år etter år, og mange har for lengst funnet sin favoritt-øy de gjerne vil tilbake til. Det lover godt for et land som er helt avhengig av turismen, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i Apollo.

Vil støtte lokalbefolkningen

Ifølge Rivera handler det derimot ikke bare om behovet for å reise, men også om dugnadsånd. Blant Apollos kunder er det nemlig mange som har uttrykket bekymring for hotelleierne, servitørene og bakeren på hjørnet som i år har fått livene sine snudd på hodet.

– Det er utrolig mange som virkelig bryr seg, og som vil ned igjen så fort som mulig for å støtte opp det lokale næringslivet. Og det gjelder ikke bare de som har vært der før, sier hun.

I undersøkelsen oppgir nemlig majoriteten at de ønsker å bo enten i leilighet eller på et lite, familiedrevet hotell fremfor en internasjonal storkjede når de skal ut å reise igjen, nettopp fordi de ønsker å bidra.

Velger pakkereiser for tryggheten

Selv om nærmere 80 prosent oppgir at de ikke har bestilt ferien enda, er mange i full gang med planleggingen – og hele 70 prosent svarer tradisjonell pakkereise når de blir spurt om foretrukket reiseform. Forklaringen er den tryggheten en pakkereise innebærer, med pengene tilbake-garanti og utvidede vilkår. Til sammenlikning oppga kun 15 prosent at de ønsker å pakke reisen selv i år.

– Forsikringsselskapene gjentar ofte faren ved å sitte igjen med regningen dersom man bestiller en ferie nå, men stadig flere innser nå at dette ikke gjelder tradisjonelle pakkereiser. Da er man sikret på en helt annen måte, fordi vi alltid følger UDs reiseråd. Hvis et land er rødt ved avreisedato kansellerer vi automatisk flyvningen, og kunden får pengene tilbake innen sju dager. Det er ingen økonomisk risiko, forsikrer Rivera.

Den unike tryggheten har gitt en økt interesse for den tradisjonelle reiseformen. Mange av Apollos nye kunder er mennesker som tidligere har pleid å sette sammen sine egne reiser, og mye kan tyde på at 2021 blir pakkereisens store år.

Apollos mest populære reisemål i sommer:

  1. Kreta
  2. Rhodos
  3. Parga
  4. Kroatia
  5. Zakynthos

*Undersøkelsen er gjennomført i Apollos Reiseråd i mars 2021. Reiserådet er et utvalg av reisearrangørens kundedatabase, og resultatene er basert på 1500 besvarelser.

Flere nyheter og artikler om Apollo finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Norsk F-35 på Evenes flystasjon under Cold Response 2022 (Foto: Ole Andreas Vekve, Forsvaret)

Økt militær flyaktivitet ut fra Evenes flystasjon

Från Gimo herrgård i Östhammars kommun (Bildkälla: Countryside Hotels)

Fem svenska hotelltrender 2024

Vårstemning i Paris (foto: ©otoerres)

Reiselivsmagasinet på RadioRiksOslo torsdag 22. februar 2024

Droner er tatt med i den nye luftfartsstrategien  (Ill. foto: ©otoerres)

Restriksjoner for droner og sivile flyvninger under Nordic Response

(Fotokilde: MSC Cruises)

MSC Cruises lanserer nye seilinger fra Kanariøyene vinteren 24/25