logo-white

Reisesalget tar av

Hos Apollo øker feriebestillingene markant og for første gang ligger salget på samme nivå som før pandemien. Reisearrangøren melder om fulle fly i vinterferien – og allerede en godt booket påske!

Hellas - Sommer - Illustrasjon - Apollo
Hellas er sommerens mest populære reisemål (Bildekilde: Apollo)

Etter en seig november og en enda tregere desember, skjedde det noe hos Apollo på starten av nyåret: Trafikken inn til nettsiden gjorde et markant hopp, salgsgrafene begynte å peke oppover igjen – og for hver uke ble kurven brattere og brattere.

Beatriz Rivera - Apollo
Beatriz Rivera (Bildekilde: Apollo)

– I januar så vi en jevn økning på mellom 20-40 prosent fra uke til uke, men i februar sa det plutselig pang. Den siste uken har salget tredoblet seg og nå ligger vi på samme nivå som før pandemien, sier Beatriz Rivera, som er kommunikasjonssjef for Apollo i Norge.

Utsolgt vinterferie – og snart full påske!

Grunnet pandemien har Apollo vært nødt til å nedjustere årets vinterkapasitet noe. Da man så økningen i etterspørselen etter reiser i vinterferien, satte reisearrangøren inn ekstrafly fra Oslo til både Gran Canaria og Tenerife. Til tross for dette er likevel alle avgangene fra hovedstaden nå så godt som fulle i skoleferien, og det er kun noen få plasser igjen fra øvrige flyplasser.

– Det er ingen tvil om at reisefeberen er høy nå. Selv om majoriteten av de som bestiller nå sikrer seg sommerferien, er det mange som også vil ha sol og varme fortest mulig, forteller hun.

Hos Apollo blir det lille som finnes av restplasser revet vekk. I mars måned er snart 70 prosent av alle reiser booket – og i påskeferien er åtte av ti reiser allerede solgt.

– Ikke vent med sommerferien!

Også enkelte hoteller i sommerferien begynner å fylles godt opp. Hellas utmerker seg som årets soleklare feriefavoritt med kjente reisemål som Kreta, Rhodos og Parga i spissen, etterfulgt av Kroatia, Kypros og Albania. Drømmer man om å tilbringe sommeren på en liten gresk perle, eller et spesifikt hotell er rådet fra reisearrangøren tydelig:

– Ikke vent med å bestille sommerferien! Nå som Europa åpner opp ser vi at salget skyter til værs i alle land, og veldig mange vil til Middelhavet i sommer. Det er nå du finner det bredeste tilbudet, og venter du for lenge risikerer du også høyere priser da disse styres av etterspørsel, forklarer Rivera.

Kvier du deg litt i frykt for at pandemien fortsatt kan påvirke ferien, anbefaler hun å velge en tradisjonell pakkereise. Da er du både sikret av pakkereiseloven og har langt mer fleksible vilkår, enn dersom du bestiller rutefly og hotell hver for seg. 

– Det er en grunn til at rekordmange nordmenn som aldri har reist på charterferie tidligere velger nettopp oss i år. Det er det desidert tryggeste valget, fastlår hun. 

Flere relaterte nyheter og artikler finner du HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Bydelen Alfama i Lisboa - hovedstaden i Portugal (Fotokilde: Qatar Airways)

Qatar Airways gjenopptar Lisboaruten

Hundespann ankommer båten i isen i Tempelfjorden på Svalbard. "Båten i isen" var i sin tid et nytt og innovativt reiseprodukt på øygruppen (Foto:  Basecamp Explorer Spitsbergen)

Arktisk eventyrer fyller 25 år

Norsk F-35 på Evenes flystasjon under Cold Response 2022 (Foto: Ole Andreas Vekve, Forsvaret)

Økt militær flyaktivitet ut fra Evenes flystasjon

Från Gimo herrgård i Östhammars kommun (Bildkälla: Countryside Hotels)

Fem svenska hotelltrender 2024

Vårstemning i Paris (foto: ©otoerres)

Reiselivsmagasinet på RadioRiksOslo torsdag 22. februar 2024