logo-white

Qatar Airways 10 år på OSL

Qatar Airways feirer 10 års jubileum på ruten Oslo – Doha med å passere én million reisende på sine flyvninger til og fra Norge. Selskapet har også opplevd en salgsøkning på hele 60 prosent etter at de norske reiserestriksjonene ble opphevet.

Qatar Airways - 10 år på Oslo - Doha - Besetning - Boeing 787 Dreaminer
Prisbelønte Qatar Airways har opplevd en stor økning i bookinger fra Norge etter at reiserestriksjonene ble opphevet. Samtidig fortsetter flyselskapet sin fraktvirksomhet å vokse etter åpningen ved Harstad/Narvik lufthavn i desember i fjor. (Foto: Qatar Airways)

Qatar Airways markerer tiårsjubileet for ruten Oslo-Doha. Oktober 2011 ønsket flyselskapet norske passasjerer velkommen for første gang. Nå opererer de fem ukentlige avganger fra Oslo lufthavn i de toppmoderne flyene Dreamliner Boeing 787.

Regionsjef for Qatar Airways i Norden, Christian Deresjö, sier:

– Vi er stolte over vårt mangeårige forhold til Norge og med våre venner på Oslo lufthavn. I løpet av det siste tiåret har vi etablert en rute som forbinder mennesker med sine nærmeste, med fantastiske ferieopplevelser og med spennende forretningsmuligheter. Vi ser frem til å fornye og styrke våre bånd til Oslo og Norge.”

Etter et utfordrende år for den globale luftfartsindustrien, begynner pilene å peke i riktig retning. I takt med at COVID-19-relaterte reiserestriksjoner blir avviklet, skyter etterspørselen etter utenlandsreiser i været. Etter den nylige opphevingen av norske reiserestriksjoner, opplevde Qatar Airways en salgsøkning på 60 prosent fra august til september.

Norske reisende flyr med Qatar Airways til Midtøsten, Afrika, det indiske subkontinentet, Sørøst-Asia og Australia.

– Det er flott å se virksomheten Qatar har bygget opp på Avinor Oslo lufthavn de siste 10 årene, med omfattende passasjer- og godstransport. Vi i Avinor ser frem til et fortsatt godt samarbeid mellom selskapene våre i årene som kommer, sier Gaute Riise, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

Qatar Airways - 10 år på Oslo - Doha - Besetning - Boeing 787 Dreaminer
Qatar Airways flyr nå fem ganger ukentlig mellom Oslo og Doha (Foto: Qatar Airways)

Som verdens største flyfrakt-aktør har Qatar Airways også en sterk tilstedeværelse i det norske flyfraktmarkedet. I desember 2020 lanserte flyselskapet operasjoner ved Harstad/Narvik lufthavn som sin andre lokasjon i Norge.

Under pandemien har passasjerfly blitt brukt til godstransport på grunn av den reduserte passasjertrafikken og økte etterspørselen etter luftfrakt. I Norge har Qatar Airways kapasitet til å eksportere 760 tonn gods ukentlig. Flyselskapet har spilt en sentral rolle i eksporten av norsk sjømat til markeder i Afrika, Asia og Midtøsten, og i februar slo de verdensrekorder da de lastet 69 tonn laks på et passasjerfly.

Les også: Ble ‘Årets flyselskap’ for sjette gang (oktober 2021)

Flere nyheter og artikler om Qatar Airways finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Flere svensker handler i Norge (Fotokilde: AffiliJet)

Nå drar svenskene til Norge for å kjøpe billigere mat

Air Premia er et lite og forholdsvis nytt flyselskap Det ble stiftet i 2917 og har en flåte bestående av tre Boeing 787-9 Dreamliner. Rutenettet omfatter destinasjoner som Frankfurt, Tokyo, Singapore, Jeju, Bangkok, Ankara, Newark, Los Angeles, Ho Chi Minh City, samt Gimpo og Incheon i Sør-Koreas hovedstad Seoul. Til sommeren kommer også Oslo med på rutekartet (Foto: Air Premia)

Ny direkteflyrute Norge – Sør-Korea

(Bildestrøm: Hotels.com)

Horoskopenes hoteller: Hotels.com viser hvor du bør bo basert på stjernetegnene dine

(bildekilde: ticket.no)

Vårens weekendbyer utenfor topplisten

Københavns lufthavn, Kastrup  (foto: ©otoerres)

Igen rekordbillige flybilletter fra København – Prisfald på +60%