logo-white

Overnatting i det eldste soyabryggeriet i Nara

I den historiske byen Nara, som ligger mindre enn en time fra Osaka og Kyoto i Japan, kan du overnatte i et tradisjonelt japansk soyabryggeri.

Et av de sju gjesterommene til NIPPONIA Tawaramoto Maruto Shoyu i Nara som ligger fire – fem mil fra både Osaka og Kyoto i Japan. Til Tokyo er det nærmere 500 kilometer (Foto: JNTO)

Soya har blitt produsert her siden 1689. I 1949 ble imidlertid bryggeriet stengt på grunn av råvaremangel, men nylig ble det vekket til live igjen av 18. generasjon av eierfamilien under navnet NIPPONIA Tawaramoto Maruto Shoyu, som i dag lager soya med samme gjærsopp som også ble brukt for 70 år siden.

På bryggeriet ligger et lite overnattingssted med bare sju rom og overnatter du der, kan du for eksempel prøve deg frem med å brygge din egen soyasaus eller smake på sausen i stedets restaurant, som har fått MICHELIN-anerkjennelsen Green Star.

Les mer om NIPPONIA Tawaramoto Maruto Shoyu HER, Nara HER og om Japan HER

Les også: Japansk mat feires verden over Vegetarisk og vegansk i Japan

Flere artikler om Japan finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Fotokilde: BWH Hotels)

Velkommen til mathotellet i Steinkjer

(Foto: Eva Darron på Unsplash)

Slik finansierer du reisene dine ved å spille nettpoker

British Airways celebrates 70 years of flying to Chicago (photosource: ba.com)

Hvordan luftfotografering revolusjonerer kunst og design

(AI-generert illustrasjon)

Luftfotografi i hjemmet: En ny dimensjon av kunst og estetikk

Havila Polaris (Foto: Martin Giskegjerde/Oclin - Havila Kystruten)

Erna Solberg blir gudmor når Havila Pollux døpes i Bergen