logo-white

Nyoppussede lekerom i togene på Nordlandsbanen og Dovrebanen

SJ Norge sine tog på Nordlandsbanen og Dovrebanen har fått nyoppussede lekerom for de minste passasjerene.

Barn - Lekerom - TOG - Dovrebanen - Nordlandsbanen - SJ Norge - 2022
Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) klipper snoren til det første nyoppussede lekerommet (Foto: SJ Norge)

Den offisielle lanseringen av det første lekerommet som er ferdig oppusset ble gjort av fylkesordfører i Trøndelag fylkeskommune Tore O. Sandvik på Trondheim Sentralstasjon tirsdag 26. april. Med god hjelp av barn fra Tiriltoppen barnehage klippet han den røde snoren og lekerommet var klart til å tas i bruk. 

– Det er flott at SJ Norge satser på lekevogner i sine tog. Tog er en miljøvennlig måte å reise på og med lekevogn i togenes familievogn blir togreisen ekstra spennende for barna, sier fylkesordfører i Trøndelag fylkeskommune Tore O. Sandvik.

– Når barna kan leke seg frem på togturen blir reisen lettere også for foreldrene, noe jeg vet alt om som selv har fire barn, avslutter Sandvik.

Barn - Lekerom - TOG - Dovrebanen - Nordlandsbanen - SJ Norge - 2022
Fra det første nyoppussede lekerommet (Foto: SJ Norge)

I de nyoppussede lekerommene vil det være elementer fra bokserien Nordlys som er en portalfantasy med røtter i norsk folketro, bøker fra samme serie, en liten modelljernbane og forskjellige leker i tre, samt TV-skjermer med underholdning for de minste. I kaféen selges SJs junior pose med mat, snacks og drikke.

Vi fyller lekerommene med bøker, media og leker, og vi lager spennende skattejakt på toget, samt tilbyr SJ Junior-meny i kaféen, forteller administrerende direktør i SJ Norge Rikke Lind.  

– Vi leverer et produkt for reisende med barn som gjør at reisen bokstavelig talt går som en lek, sier Lind som ønsker både store og små reisende velkommen om bord.

Barn - Lekerom - TOG - Dovrebanen - Nordlandsbanen - SJ Norge - 2022
SJ Norge-sjef Rikke Lind og Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Foto: SJ Norge)

Noen fakta om familievognene med lekerom:

Lekerommene er i familievognene og disse går i alle SJ sine tog på Dovrebanen mellom Trondheim – Oslo, og på Nordlandsbanen mellom Trondheim – Bodø.

Totalt er det 11 stk. familievogner med lekerom. Seks vogner som skal gå i tog med lokomotiv og vogner på Nordlandsbanen og Dovrebanen, alle disse seks vognene vil være på plass i togene i løpet av mai måned. Fem stk. familievogner med lekerom skal gå i togsettene på Dovrebanen. Disse vil være ferdig oppussede i løpet av august men bøker, tre-jernbane og andre leker i tre og TV-skjermer med underholdning for de minste kommer fortløpende.

Barn - Lekerom - TOG - Dovrebanen - Nordlandsbanen - SJ Norge - 2022
SJ Norge har totalt 11 familievogner med lekerom (Foto: SJ Norge)

Les flere nyheter og artikler om SJ Norge HER

Litt informasjon om Nordlysserien:

Bli med på en spennende reise til det eventyrlige Norge i tegneserieromanene Nordlys. Helt siden den første boka Reisen til Jotundalen kom i 2018, har serien toppet bestselgerlistene og den første boka vant både Arks barnebokpris, Pondus-prisen og Barnas bokpris. Nå er den nye boka Nordlys; Portaltreet: del 1 i salg og det avsluttende kapittelet av Sonjas reise til Jotundalen står i kampens tegn!

I Nordlys-serien møter vi 14 år gamle Sonja og trollgutten Espen som reiser på nordlyset og kommer til et Norge som ikke er likt noe vi ser til daglig, men som likevel finnes i alle som har sett nettopp nordlyset.

Bøkene i Nordlys-serien er skrevet av barnebokforfatter Malin Falch fra Trondheim.

Les mer om Malin Falch og hennes forfatterskap HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Ridning - Tennessee Natchez Trace Parkway - Roadtriprute - USA

Naturskjønne Natchez Trace Parkway i Tennessee

Dobbelrom - a&o Hostels - København - Danmark

a&o Hostels i København oplever stor fremgang

Bergs sluser - Göta kanal - Sverige

Göta kanal blir ett destinationsbolag

Epler - Pink Lady - Innhøsting - Israel

Et land av epler og honning

MS Richard With - Trollfjorden - Hurtigruten - Kystruten Bergen - Kirkenes

Richard With – Norges første grønne hybridskip