logo-white

Naturstier i Calvià

Calvià på det syd-vestlige Mallorca er kjent for å ha noen av øyas beste turstier, med både kyst- og fjellandskap samt et rikt plante- og dyreliv. Videre tilbyr området både kultur og historie, så vel som tradisjonelle landsbyer og sjarmerende havnebyer. Totalt har kommunen 100 kilometer turstier gjennom blant annet de UNESCO-anerkjente Tramuntana-fjellene og områder med mandel- eller oliventrær. Det finnes også familievennlige turstier her.

Fottur - Fjellvandring - Calvia - Mallorca - Spania
Fjellvandring med Middelhavet i bakgrunnen (pressebilde: visitcalvia.org/related.dk)

Utforsk Calvià og Es Capdellá

Hvis du ikke har vært i Calvià før, passer ruten fra Calvià til Es Capdellá bra for å utforske området. Ruten starter på parkeringsplassen foran Calviàs rådhus og er innom byens kirke og hovedtorg. Deretter fortsetter den i retning Es Capdellá via en sti som går langs boulevarden Calviàs. Fra stien kan du nyte den vakre utsikten over mandelmarkene, fjellene i Puig de Galatzó og La Mola de s’Esclop samt Galatz-elven, til du når Es Capdellà, som er en pittoresk fjellandsby i Tramuntana-fjellene.

Etter å ha besøkt severdighetene i Es Capdellà går turen samme vei tilbake til Calvià. Ruten er ni kilometer og tar omtrent tre timer å gå. Den er spesielt egnet for familier, og det er også mulig å sykle langs ruten.

Fra Cala Fornells til Cap Andritxol

Fra Cala Fornells i Peguera kan man vandre gjennom skogen og langs bukten til Cap Andritxol. Denne turen er omtrent 7,5 km og begynner i enden av veien fra Cala Fornells i Peguera. Herfra leder skiltene deg gjennom ruten og viser begynnelsen på stien, som tar deg gjennom en skog fylt med furutrær og ville oliventrær. Derfra fortsetter ruten til Punta de na Cardona og Caló d’en Monjo.

Bukten er kjent for å være bakteppet for thrilleren «Solen var vitne», regissert av Guy Hamilton. Til tross for filmens tittel er bukten et vakkert og idyllisk område, og hvis du ser ut over vannet, vil du også få øye på en liten øy som heter s’Illeta. Fra bukten går turen tilbake til hovedveien for å fortsette videre til Cap Andritxol, som er et beskyttet naturområde på 184 hektar. Herfra kan du gå til et tårn der du har vakker utsikt over Calvià, Camp de Mar og Cap de Llamp. Ruten er til sammen 7,5 kilometer lang.

Kultur og historie mot Ses Sínies (Finca de Galatzó)

Hvis du liker natur, kultur og historie, bør du få med deg denne ruten. Ruten starter i utkanten av byen Es Capdellá og passerer gjennom Galatzó-området, som er fullpakket med kulturarv og historie. Ruten skiller seg ut med sitt høytliggende landskap og sin arkeologiske og etnografiske status, men er lett å gå, godt skiltet og egnet for familier.

Ruten begynner på en grussti ved Possessió-husene og fortsetter nordover, der den krysser Bosc de sa Madona og Comellar de na Llaneres, som er parallelle med Galatzó-elven og ender i Ses Sínies-området. Underveis passerer du varierte landskap – fra åkre og olivenlunder til palmer, siv, furutrær og historiske landemerker som kalkovner, kullgruver og fontener.

Siste stopp på turen er byen Ses Sínies, hvis røtter kan spores tilbake til bronsealderen. Her anbefales det at man går opp til et vakkert utsiktspunkt, som man kommer til etter ca. 250 meter gjennom en skogssti. Ruten strekker seg over ni kilometer og tar ca. tre timer å gå.

Finca Galatzó - Herregård - 1700-tallet - Tramuntana-fjellene - Calvià - Mallorca - Spania
Herregården Finca Galatzó i Tramuntana-fjellene, nord for byen Es Capdella og rundt 30 kilometer fra Palma (pressebilde: visitcalvia.org/related.dk)

Fra Galatzó til Ses Planes

Ruten fra Galatzó til Ses Planes er en variert rute på flere måter. Her går du langs en sti som er avgrenset av steinmurer som forbinder husene i Galatzó med det gamle jordbruksområdet i fjellet ved Ses Planes. Underveis kan du i nord se de kjente Possessió-husene, vannmøllene, Es Ratxo-kanalen og jordbruk som først og fremst består av fiken- og johannesbrødtrær, mens du i sør kan nyte utsikten over de bratte åssidene Galatzó og Mola de s’Esclop i bukten Ponça.

Ruten ender på platået ved Ses Planes, hvor du kan se hvordan jorden i området tradisjonelt er blitt dyrket. Hvis du har ekstra mye futt i beina, kan ruten utvides med en tur opp til toppen av 515 meter høye Moleta de Galatzó, hvorfra du kan nyte den fantastiske utsikten over Calvià kommune. Ruten er 8,5 kilometer lang.

Les mer om turstiene i Calviá HER (ekstern lenke)

Les flere nyheter og artikler om Calviá og Mallorca HER og HER

Familie på fottur - turvandring - Calvia - Mallorca - Spania
Familie på vandretur i Calviá (pressebilde: visitcalvia.org/related.dk)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(bildekilder: travelsouth.visittheusa.com/related.dk)

Historisk gangsterbar i Arkansas

Dagens elbilister er i mye større grad klare på at deres neste bil blir en elbil uansett. For dagens diesel- og bensinbilister er kjøpspris mye mer avgjørende (Foto: NAF)

Elbilinteressen flater ut

MS Richard With - Trollfjorden - Hurtigruten - Kystruten Bergen - Kirkenes

Hurtigruten Foundation vil støtte prosjekter langs kysten

Padling i Glaskogen naturreservat (Foto: Visit Årjäng)

Åtte kortreiste naturopplevelser i Värmland

Akbar Al Baker (til v.) takker for prisen. Det nasjonale flyselskapet i Qatar mottok ytterligere tre priser: 2024 APEX World Class Award, APEX Award for Beste Underholdning i Midtøsten, og APEX Award for Global Beste Mat & Drikke (Fotokilde: Qatar Airways)

APEX CEO Lifetime Achievement Award til Akbar Al Baker, CEO Qatar Airways