logo-white

Nå kan både du og pakken din fly til Kina

Kina er langt borte, det er det ingen tvil om. Likevel er det ikke lenger noe problem å komme seg dit, enten om du skal på jobbreise eller ferie. Forsendelsesfirma som UPS lar deg også sende eller motta pakker fra landet, slik at du alltid kan være nære kontaktene dine der nede.

dfly.no-pakke-til-Kina - MadEye D
Kina gjenåpnes gradvis etter pandemien. Nå kan du også sende pakker til landet (Bildeillustrasjon: Unsplash/MAD)

Kina hadde et tøft år i 2020, med utbredelsen av coronaviruset i hele landet. Det førte til at flyselskap kansellerte turene sine, og de kinesiske myndighetene satte forbud mot turister. Nå stables landet på benene igjen, og til vår glede mottar de igjen turister og forsendelser, slik at vi kan få oppleve både Beijing og Shanghai.

Åpne grenser

Det var faktisk så tidlig som i september 2020 at flyselskapet SAS åpnet opp for sin direkte rute fra København til Shanghai med en ukentlig tur. Da ble det igjen mulig til å reise til det store og spennende Kina, og det gjorde det også lettere for virksomhetsreisende. En slik rute er også utrolig viktig for handel mellom Skandinavia og produksjonsgiganten. Shanghai-ruten ble flydd med det nye Airbus 350, som har betydelig lavere drivstoffbruk og opptil 30 prosent lavere CO2- utslipp, slik at både du og miljøet kan nyte turen.

Privat pakkeforsendelse

Det er også mulig å få send pakke til Kina som privatperson, dersom du har noe som skal ned til landet. Det kan for eksempel være om du har venner og familie som du vil sende noe spesielt. Når du sender pakker så langt, er det viktig å notere seg at det kan bli dyrt. Den skal en lang vei, og gjennom flere stopp før den er fremme. Du kan beregne forsendelsespriser på nett, slik at du er opplyst om kostnadene. Husk å undersøk Kinas fortollingsregler, og pass på at alle de nødvendige papirene er med.

Landet har også noen andre retningslinjer for hva som er greit å sende og hva som ikke er lov. Dette er du som sender nødt til å sette deg inn i, og det er ditt ansvar at pakken følger lovene. Det er for eksempel ikke lov til å sende mat eller animalske produkter inn i landet. Pass også på å ikke sende noe som står i strid med myndighetene, for eksempel bøker, filmer eller annet materiale som kritiserer den kinesiske regjeringen.

Det er fantastisk å se at verden snart er tilbake til normalen, og at vi igjen kan reise og sende pakker på tvers av grensene.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

VIVA MOMENTS utenfor Düsseldorf (Foto: ©VIVA Cruises)

VIVA har startet 2023 med vintercruises

Gründerne av Bædi & Børdi: (fv) Linda Skipnes Strand, Aleksander Leines Nordaas og Helen Amundsen Halten (Foto: Bædi & Børdi)

Bædi & Børdi vinner i UNWTOs Awake Tourism Challenge

Søndag 5. februar er det klart for Kom deg ut-dagen igjen! (FOTO: Line Hårklau)

Sparker i gang turåret med Norges største utedag

(Fotokilde: Norwegian air Shuttle)

Hit reiser nordmenn i vinterferien

SAS B 737 landing Sola

SAS gir strandede Flyr-passasjerer egen rabatt på returreiser hjem til Skandinavia