logo-white

Mallorcas underjordiske grotter

Mallorca har erosjon fra havet og det høye kalkinnholdet i jorden ført til at det er blitt dannet en rekke grotter. Det finnes hele 200 naturlige grotter på øya – et usynlig og unikt underjordisk landskap med duse nyanser av brunt, beige og rødt – og de er kjent for både mangfoldet og skjønnheten.

Cuevas del Drach - Dragegrottene - Grotte - Mallorca Spania
Båter inne i Mallorcas berømte Dragegrotter – Cuevas del Drach ved Porto Cristo (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Mallorca er ikke bare vakkert på overflaten, det er også overraskende vakkert under jorden. På Mallorca finner du et av Europas største grottesystem, med en imponerende geologisk rikdom. Dråpesteiner, såkalte stalaktitter og stalagmitter, har skapt et trolsk rike med fantastiske kunstferdige formasjoner som kan gi selv den mest bereiste turist hakeslepp. 

Her er fem av grottene det er lettest å ta seg til og utforske:

Las Cuevas de Artá

Las Cuevas de Artá ligger i en bratt bergvegg, og du tar deg inn gjennom en majestetisk, naturlig inngang. Grotten er en av de Europas høyeste, med stalaktitter i vidunderlige formasjoner og gigantiske proporsjoner i det buede taket. Et stykke inn i grotten møtes besøkende av en 22 meter høy søyle, den såkalte «Queen of Columns».

Las Cuevas de Artá - Grotte - Capdepera- Mallorca - Spania
Las Cuevas de Artá ligger ved stranden i Canyamel på østsiden av Mallorca (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Andre høydepunkter under grottevandringen er lys- og lydshowet «The Inferno», samt de diamantlignende steinene man kan se langs veien. Fra grotten har man også bergtagende utsikt over havet og skrentene i området. Grotten ligger ved stranden i Canyamel nordøst på Mallorca – rundt åtte mil fra Palma.

Les mer om Las Cuevas de Artá HER

Cuevas del Drach – Dragegrottene 

I Dragegrottene, som ligger i utkanten av Porto Cristo, finnes en av verdens største underjordiske innsjøer: Martelsjøen er 117 meter lang, 30 meter bred og 14 meter dyp. Den spektakulære innsjøen brukes noen ganger som konsertscene, og det er til og med mulighet for båtturer på den.

Cuevas del Drach - Dragegrottene - Grotte - Mallorca Spania
Fra Cuevas del Drach ved Porto Cristo – rundt sju mil fra Palma de Mallorca (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Ved siden av grottenes majestetiske underjordiske sjøer og hulene med gigantiske dråpesteinformasjoner er også belysningen i grottene noe utenom det vanlige. Den katalanske ingeniøren Carles Buigas, kjent som «lysmagikeren», står bak den utrolige lyssettingen. 

Les mer om Cuevas del Drach HER

Las Cuevas dels Ham

Las Cuevas dels Ham, som også ligger i Porto Cristo, har fått navn etter grottenes trelignende formasjoner, som kan minne om fiskekroker («ham»). De merkelige klippeformasjonene er delvis skapt av havstrømmene og delvis av edderkoppenes fremferd. Grottene ble oppdaget av den mallorkanske speleologen Pedro Caldentey i 1905, og akkurat som i Dragegrottene finnes det her en innsjø, der det lever små forhistoriske krepsedyr. Ved besøk i grotten er det også mulig å overvære klassiske konserter der musikerne sitter i en opplyst båt på sjøen. 

Les mer om Las Cuevas dels Ham HER

Las Cuevas dels Ham - Porto Cristo - Grotte - Mallorca - Spania
Med båt inne i Las Cuevas dels Ham (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Las Cuevas del Campanet 

Las Cuevas del Campanet er en vakker grotte som kjennetegnes av de tynne, hvite dråpesteinformasjonene og kalkstein fra mesozoisk tid, også kjent som dinosaurenes tidsalder. Grottene har også stor vitenskapelig og historisk interesse, ettersom de huser stedegne grotteinsekter. Her er det også funnet rester etter Myotragus balearicus, et dyr som døde ut for 5000 år siden og er i slekt med dagens sauer. Las Cuevas del Campanet ligger nord-øst på Mallorca – knappe fem mil fra Palma og rundt to mil fra bade og familieferiebyen Alcudia.

Les mer om Las Cuevas del Campanet HER

Las Cuevas de Génova

Las Cuevas de Génova ligger i hovedstaden Palma på 36 meters dyp og har unike steinformasjoner som ligner koraller. Ifølge studier fra University of the Balearic Islands ble de unike steinformasjonene, som består av magnesiumklynger, dannet for ca. fire millioner år siden.  

Les mer om Las Cuevas de Génova HER

Les mer om Mallorca HER – Flere artikler om Mallorca finner du HER

Las Cuevas dels Ham - Porto Cristo - Grotte - Mallorca - Spania
Las Cuevas dels Ham (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

KLM - Embraer 190 - Billund

Passasjernedgang og fraktøkning i Billund lufthavn

(Foto: ©Clément Louineau)

Jeans-merke med eget boutiquehotell på St Martin

Havila Capella - Kystruten Bergen - Kirkenes - Cartagena - November 2021

Havila Kystruten styrker ledelsen

Alpine Craft Festial i Hochkönig, SalzburgerLand (Foto: Hochkoenig Tourismus)

Gastronomi på hög nivå i skidparadiset SalzburgerLand

- Rentebærende kredittkortgjeld utgjør nå 42,9 mrd. og har steget jevnt de siste månedene. Dette gir grunn til bekymring siden dette er kreditter med en veldig høy rente, sier Svein Ove Karstensen daglig leder i Norsk Gjeldsinformasjon (Foto: Shutterstock)

Rentebærende kredittkortgjeld har økt med 0.7 milliarder