logo-white

Mallorca i de kommende månedene

Selv om sommeren er over på våre breddegrader, er det fortsatt varmt vær på Mallorca, noe som gir gode muligheter for å utforske øyas fjell, kyst og andre naturområder. I tillegg vil det i de kommende månedene finne sted flere forskjellige arrangementer – fra matmarkeder og festivaler til kultur og sport.

Turvandring - Sierra de la Tramuntana - Mallorca - Spania
Turvandring i Sierra de la Tramuntana. Selv om sommeren er over på våre breddegrader, er det fortsatt varmt vær på Mallorca (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Lokale matmarkeder

Fra oktober til desember er det over 40 forskjellige markeder på øya. Blant de mest populære er Fira de l’Esclata-sang i de la Muntanya, som først og fremst er sentrert rundt soppen níscalo, men det finnes også andre lokale markeder. Markedet finner sted i Mancor de la Vall, som ligger fem kilometer nord for Inca og vel 35 fra Mallorcas hovedstad Palma.

Flere av øyas markeder fokuserer på spesifikke lokalproduserte produkter. På markedet Fira de s’Oliva de Caimari handler det for eksempel om olivenolje, mens markedet Fira de sa Mel de Llubí er spesialisert på honning. Du kan også besøke det internasjonale tapasmarkedet Tapalma i oktober.

Hvis du vil ha et innblikk i tradisjonell mallorkansk kultur, skiller Dijous Bo de Inca seg spesielt ut i oktober og november. Hvert år kommer mer enn 100 000 besøkende hit for å kjøpe lokalprodusert mat samt kunst- og lærvarer.

Kultur og musikk

Høsten på Mallorca er tradisjonelt sett også fylt med kulturelle arrangementer. Den tredje lørdagen i oktober arrangeres den tradisjonelle festivalen Parade de la Beata i Palma, der den har gått av stabelen hvert år siden 1792. Denne dagen fylles gatene i sentrum med mennesker og farger, og den store feiringen er ledsaget av musikk og dans.

Hvis du er interessert i kunst og kultur, bør du også besøke øyas gallerier og museer og kultursentre, mens teatre, konsertsaler og utendørs arenaer bugner med forestillinger, konserter og festivaler. Blant de mest populære er Caimaris historiske musikkfestival, Palmanyolas internasjonale musikkfestival, Bunyolas musikkfestival, Mallorcas musikkfestival og Port de Sóllers klassiske musikkfestival.

Seiling, golf og andre idretter

I de kommende månedene vil det bli arrangert flere seilsportsmesterskap og golfturneringer. I tillegg er Mallorcas milde, varme høst- og vinterklima ideelt for idrett i det fri, uansett om du er interessert i sykling, fotturer, dykking, kanopadling eller ridning.

Les flere nyheter og artikler om Mallorca HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Apollo Reiser)

Apollo lanserer reiser til Gambia

(Foto: Davy Byrnes/Dublin City)

Utforsk Dublin i fotsporene til Leopold Bloom under årets Bloomsday Festival

(Foto: Visit Maldives)

Maldivene – en pioner innen bærekraftig turisme

(Foto: RundtomiN)

Åpent skip med Havila Pollux i Stavanger

F.v. Bård Espeland, Head of fleet sales i Harald A. Møller AS, Jørn E. Skjeldrum, Fleet and Insurance Director i Hertz Norge, Trygve Simonsen Adm. dir. i Hertz Norge, og Ulf Tore Hekneby Adm. dir. i Harald A. Møller AS (Bildekilde: Hertz)

Hertz akselerer elbilsatsingen i Norge