logo-white

Lufthansa comeback i Stavanger

Lufthansa vender i mai 2022 tilbake til Stavanger, nærmere sju år etter at de la ned ruten mellom Sola og Frankfurt. Det tyske flyselskapet varsler også økning på flere andre av sine norske ruter.

Lufthansa Regional - Embraer RJ -Sola
Lørdag den 24. oktober 2015 tok Lufthansas (foreløpig) siste passasjerfly av fra Stavanger lufthavn Sola. Samme ettermiddag var det også teppefall for SAS sin omstridte “oljerute” til Houston (Foto: ©otoerres)

Glade for å være tilbake

Fra og med 2. mai 2022 setter Lufthansa opp syv nye ukentlige avganger mellom Frankfurt og Stavanger. Ruten mellom Bergen og Frankfurt øker fra åtte til ti ukentlige avganger fra 27. mai 2022, og ruten mellom Frankfurt og Tromsø øker fra en til to ukentlige avganger i sommerhalvåret fra 29. mai.

I tillegg settes det opp en ny ukentlig rute mellom München og Bergen i juli 2022, og ruten mellom Bergen og Zürich re-etableres fra 1. juni med to ukentlige avganger. Sistnevnte ble tidligere operert av Swiss, men skal nå flys av søsterselskapet Edelweiss

Fra 2002 og frem til 2015 opererte Lufthansa jevnlige flyvninger til Stavanger.

– Etter syv år uten tilstedeværelse i Stavanger er vi glade for å endelig være tilbake. Vi ser økende etterspørsel fra fritids- og privatreisende, men også fra bedriftskunder, hovedsakelig innen olje- og energisektoren, sier Norgessjef i Lufthansa, Flemming Nordestgaard.

Gode ruter for forretningsreisende

I Frankfurt har Lufthansa et nettverk av ruter ut i hele verden, og de nye og hyppigere avgangene fra Norge vil derfor være svært attraktive for næringslivet.

– Det er viktig for verdiskapningen i disse regionene med god tilgjengelighet til viktige markeder. Spesielt vil dette utvidede tilbudet styrke tilgangen til det tyske markedet, men også til det store verdensmarkedet via Lufthansas store, globale rutenettverk, sier Skallerud Riise.

Avgjørende for turismen i Norge

For den norske turistnæringen er alle direkteruter som binder Norge sammen med verden av stor verdi for dem.

– Dette er en fantastisk julegave til reiselivet her i regionen. Vestlandet har mye av det forbrukere kommer til å orientere seg mot fremover, men konkurransen blir hard. Disse rutene gjør det lettere å velge oss. Nå skal vi gjøre det vi klarer for å vise tyskere og andre europeere hva Vestlandet har å by på hele året, avslutter administrerende direktør i Fjord Norge, Stein Ove Rolland.  

Les også: Lufthansa legger ned Stavangerruten (august 2015) – LH Please don’t leave Stavanger – Facebookaksjon for å beholde Lufthansa`s Frankfurtrute (august 2015)

Flere nyheter og artikler om Lufthansa finner du HER

Lufthansa Regionals Embraer RJ på vei mot selskapets foreløpig siste take off fra Stavanger lufthavn Sola lørdag den 24. oktober 2015 (foto: ©otoerres)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Nå skal Hadseløya bli arena for et maratonløp som har ambisjon om å være i internasjonal toppklasse. Rundt øya er det 42 kilometer, standardlengden til en maraton, og med The Arctic Run skal løperne tilbys en unik naturopplevelse rundt øya med havet på den ene siden og fljell og vakker natur på den andre (Foto: Arctic Race of Norway)

Skal løfte Vesterålen ut i verden med The Arctic Run

(Bildkälla: FREEDOMtravel)

Mest populära resmålen 2023 – utifrån läsarstatistik på FREEDOMtravel

(Foto: Georgius Misjura)

Ferie i Estlands vinterhovedstad

Vidsynexpressen i Hafjell (Foto: Martin Vinje / Alpinco)

Vidsynexpressen i Hafjell offisielt åpnet

(foto: celebrity cruises/related.dk)

Celebrity Xcel kommer i 2025