logo-white

Liseberg søker deltakere til en internasjonal månereise

Fornøyelsesparken Liseberg vil ta med verden til månen. Nå søker fornøyelsesparken etter borgere fra alle verdens land til verdens første internasjonale tur til månen – med den nye berg-og dalbanen Luna.

Liseberg søker deltakere til månelanding (Foto: Liseberg i samarbeid med AI i Midjourney)

– Vi ser det som en unik sjanse for alle land i verden, som enda ikke har hatt mulighet til å reise til månen, sier Mårten Westlund, PR- og kommunikasjonssjef i Liseberg.

Luna, som ble innviet tidligere i år i forbindelse med 100-årsjubileet, er en såkalt boomerang berg-og dalbane, hvor du først blir skutt fram – og opp til månen, for så å kjøre tilbake samme vei. Plassert 64 meter over bakken er Luna den høyeste og raskeste i sitt slag i verden, og nettopp der hvor toget snur på det høyeste punket, er du så tett på månen en kan komme inne i fornøyelsesparken.

Dette ga Liseberg inspirasjon til å arrangere verdens første internasjonale tur til månen. Nå søker fornøyelsesparken etter mennesker fra ulike land, enten statsborgere eller folk med en sterk tilknytning til andre land enn Sverige, til en månereise med Luna. En utvalgt representant fra hvert land i verden vil bli sendt opp i Luna den første lørdagen i september.

– Inntil videre er det bare én nasjon som har borgere som har satt sin fot på månens overflate, og det, synes vi, er litt synd. Nå inviterer vi hele verden til verdens første internasjonale tur til månen, og det blir en unik sjanse til å være med på å skape et fantastisk felles minne, sier Mårten Westlund.

Når Liseberg søker deltakere til måneferden, tar de utgangspunkt i FN`s liste over internasjonalt anerkjente stater og stater med observatørstatus. På nettsiden, hvor frivillige kan melde sin interesse, kan du lese mer om turen til månen på alle verdens språk.

– Vår ambisjon er å samle folk fra så mange land som mulig, og vi vil oppfordre våre utvalgte månereisende til å ta med flagg eller kle seg i landets farger, sier Mårten Westlund.

Den internasjonale måneturen finner sted lørdag 02. september kl. 10.00.

Her kan du søke om en plass til månen: https://luna-manresa.liseberg.se

Berg- og dalbanen Luna (Foto: Quarry FoldStudio/Liseberg)

Berg- og dalbanen Luna – til månen og tilbake

I fjor åpent det nye området Luna Park i Liseberg. Berg- og dalbanen Luna, den nyeste og største attraksjonen i dette området, åpnet sommeren 2023. Luna er en såkalt familie-boomerang, hvor togvognene trekkes tilbake, for deretter å bli skutt av sted i 68 km/t langs et 242 meter langt spor, inntil toget når den 33,5 meter høye toppen, månen. Toget kjører deretter tilbake langs skinnene med en samlet reisetid på rundt ett minutt.

Flere relaterte nyheter og artikler finner du HER og HER

Om Liseberg: 

Liseberg er en av de fremste fornøyelsesparkene i Europa og tilbyr underholdning, attraksjoner, restauranter og innkvartering i toppklasse. Hvert år ønsker parken rundt 3 millioner gjester velkommen, noe som gjør Liseberg til den mest besøkte reisedestinasjonen i Sverige.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Singapore Airlines)

Singapore Airlines leverer rekordhøyt nettoresultat

(Foto: Markus Gjengaar)

Citybox lanserer innsjekkingsterminaler sammen med teknologiselskapet Heisenbug

(Kilde bildestrøm: Hotels.com)

Den ultimate K-beauty opplevelsen i Seoul: Hotels.com lister de beste spa-hotellene for strålende hud

(Foto: Royal Caribbean)

Royal Caribbean presenterer sitt nye cruiseprogram

Danmarkshallen summede af liv og glæde weekenden lang (Foto: MCH/Lars Møller)

Forrygende feriefest fortsatte i Herning