logo-white

Lavest mulig pris er ikke det viktigste for nordmenn

Kun 12 prosent av nordmenn oppgir at lavest mulig pris er det viktigste, når de skal ut å reise i vinter. Det viser en fersk gallupundersøkelse fra Kantar Media. 

Nordmenn vil ha verdi for pengene, ikke lavest mulig pris, når de reiser til utlandet i vinter. Det viser en gallupundersøkelse utført av Kantar Media (Bildekilde: TUI Group)

Kantar Media stilte følgende spørsmål til nordmennene: 

Hvilke av alternativene under er viktigst for deg, hvis du skulle bestilt en ferie til utlandet (utenfor Norden) i høst eller vinter?   

De fikk følgende alternativer: 

  • At reisen har en lavest mulig pris er viktigere enn hvilken destinasjon jeg reiser til, standarden på hotellet og muligheten for opplevelser.  
  • At jeg opplever at reisen gir verdi for pengene. Det vil si at prisen oppfyller mine behov enten det gjelder reisemål, hotellstandard eller spesielle opplevelser etc.  
  • Jeg vet ikke.  

Vil ha verdi for pengene på reise 

12 prosent oppgir at lav pris er det viktigste, mens hele 76 prosent svarer at de prioriterer verdi for pengene. Det vil si at reisen oppfyller behov til reisemål, forventet hotellstandard og opplevelser. 11 prosent er usikre på hva som er viktigst. 

­– Nordmenn søker gjerne etter en billig ferie, når de leter etter sin neste ferie. Samtidig så ser vi at når de bestiller, så bytter de gjerne til sitt favorittreisemål og velger høyere standard både på hotell og romtype, sier kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen i TUI Norge.

Hun legger til: 

– Swim-out rom med eget privat basseng for eksempel er mye mer populært i Norge sammenlignet med de andre nordiske landene. 

Dersom man ser på ulike aldersgrupper er de yngste noe mer opptatt av lav pris enn de eldre. I aldersgruppen 18-34 synes 22 prosent at lav pris er det viktigste.

Nordmenn ønsker seg gjerne høy standard i ferien. Hoteller som RIU Vistamar i Puerto Rico på Gran Canaria er veldig populære (Bildekilde: TUI Group)

Dette reisemålet dominerer 

Kanariøyene er det overlegent mest populære reisemålet om høsten og vinteren. Nordmenn elsker virkelig Gran Canaria og reiser helst til Puerto Rico. To hoteller skiller seg ut i popularitet. Det er RIU Vistamar med høy standard og stamgjesthotellet Revoli Playa, hvor man ordner maten selv.

– Mexico er et relativt nytt reisemål for de fleste nordmenn, men vi har tre direkteflygninger dit i vinter som begynner å fylle seg opp. I tillegg ser vi at stadig flere oppdager at man kan kjøpe pakketurer med rutefly til for eksempel Bali og Jamaica. Så vi har noen litt mer eventyrlystne nordmenn også, selv om ingen er i nærheten av å ta opp kampen med Kanariøyene i popularitet om vinteren, sier Mørk-Løwengreen i TUI.

Her ligger verdens beste vannpark

Hvis man ønsker å holde seg til Kanariøyene, men ikke følge strømmen helt, så er Tenerife et godt alternativ. 

–  Vi har satt inn litt ekstra kapasitet fra for eksempel Trondheim til Tenerife i år. Vulkanen Teide er selvsagt noe som bør oppleves på Kanariøyenes største øy. Eller hva med en tur til det gigantiske badelandet Siam Park? Det er blitt kåret som det beste vannlandet i verden av Tripadvisor i flere år på rad, forteller kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen i TUI. 

Anne Mørk-Løwengreen (Bildekilde: TUI Group)
  • TUI flyr direkte til Tenerife fra Trondheim, Bergen, Trondheim og Oslo.
  • TUI flyr direkte til Lanzarote fra Oslo og Bergen
  • TUI flyr direkte til Gran Canaria fra Oslo, Torp (Sandefjord), Evenes (Harstad/Narvik), Værnes (Trondheim), Molde, Bodø, Tromsø, Kristiansand, Bergen, Stavanger, Haugesund og Vigra (Ålesund)

Flere nyheter og artikler om TUI finner du HER

Om spørreundersøkelsen:

Gallupundersøkelsen er gjennomført i september av Kantar Media på oppdrag fra reiseselskapet TUI. Et representativt utvalg på 1160 nordmenn har deltatt i den digitale spørreundersøkelsen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Qatar Airways)

Hamad International Airport kåret til “Verdens Beste Flyplass” under Skytrax World Airport Awards 2024

(Bilde/illustrasjon: apollo reiser)

Apollo lanserer nye reiser til «Destinasjon Ukjent»

Radisson Hotel & Conference Centre Oslo Airport har 52 moderne og fleksible møterom (Foto: Radisson Hotel Group)

Erfaren hotelldirektør vender tilbake til Oslo Lufthavn Gardermoen

Røst lufthavn (Foto: Øystein Løwer/Avinor)

Daniel Østensen ny lufthavnsjef for Røst og Værøy