logo-white

KLM rangert som det mest bærekraftige globale flyselskapet i norsk undersøkelse

Nederlandske KLM ble rangert som det mest bærekraftige globale flyselskapet av de 11 000 norske forbrukerne som deltok i undersøkelsen Sustainable Brand Index TM 2023. Dette er Europas største merkevareundersøkelse om bærekraft.

Norske forbrukere rangerer KLM som det mest bærekraftige globale flyselskapet (bildekilde: KLM)

– Vi er veldig glade for å se at nordmenn anerkjenner vår innsats innen bærekraft. Å klatre mer enn 80 plasser og være posisjonert etter lokale flyselskap gjør meg stolt. Bærekraft er en nøkkelpilar i vår forretningsplan, og det er fantastisk å se at kundene våre har lagt merke til det. Vi ønsker å hjelpe kundene våre med å ta bevisste valg og vi jobber hele tiden med å utvikle produktene våre videre, sier Maria Hagelberg, markedssjef AIRFRANCE og KLM i Nord-Europa.

Maria Hagelberg (bildekilde: KLM)

I desember 2022 godkjente SBTi at Air France-KLM sine utslippsmål for 2030 var i tråd med “godt under 2°C”-målet, som samsvar med Paris-avtalen. Air France-KLM forplikter seg til en reduksjon på 30 % per inntekt tonnkilometer av sine utslipp av klimagasser innen 2030 sammenlignet med referanseåret 2019.

Mer om nøkkelhandlingene våre for å redusere utslipp fra fly:

Flydrivstoff har størst innvirkning på CO2-utslippene i flybransjen. Fornyelse av flåten er nøkkelen til å redusere utslipp fra luftfart. KLM bestilte nylig 100 nye Airbus A320neo-fly, som vil redusere drivstofforbruket med 15 %. Flyene vil bli levert fra andre halvdel av 2023.

I løpet av 2022 kjøpte KLM 2,4 millioner tonn bærekraftig flydrivstoff (SAF). Noe som tilsvarer fire til fem % av selskapets delmål for 2030. Å fly på SAF reduserer utslippene med opptil 75-80%. Målet er å fly på 10 % SAF innen 2030. Disse store ordrene vil også utgjøre en forskjell for etterspørselen og produksjonen av SAF, som vil øke mens prisen bør synke. I dag koster det tre til fire ganger så mye som fossilt brensel.

Siden januar 2022 har KLM satt en ny standard for å kunne fly mer bærekraftig. Flyselskapet legger SAF til på alle billetter med avganger/overføringer fra Frankrike og Nederland for å øke bruken av SAF. I løpet av 2022 brukte flyselskapet 0,6 % SAF globalt sammenlignet med 0,08 % året før. Ved inngangen til 2023 ble SAF-andelen doblet, og tilsvarer nå én % på hver billett. Alle kunder kan velge å legge til mer SAF når de bestiller online eller via KLM`s app.

Flere nyheter og artikler om KLM finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Apollo Reiser)

Bli sertifisert yogalærer på Kanariøyene !

(bildekilde: miamiandthebeaches.com/related.dk)

Ny restaurant inspirert av Florida fra 1920-tallet i Miami Beach

(Fotokilder: Visit Orlando/AVIAREPS)

Visit Orlando velger AVIAREPS til å representere seg internasjonalt

Playa de las Higuericas, El Mojon, Costa Blanca (Foto: Dfly.no)

Så här mycket snus får du ta med dig på semestern

Terry McCartan bak bardisken hos Hinch Distillery, Ballynahinch (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

Ny rute tar deg innom 10 destillerier i Nord-Irland