logo-white

Keep-it Technologies vinner Local EAT Award 2015

Keep-it Technologies stakk av med seieren i Local EAT Award 2015. Kåringen skjedde under EAT Stockholm Food Forum som samler verdens fremste politikere, akademikere og forretningsfolk for å snakke om mat, helse og bærekraft. Over 200 meget sterke bidrag fra Norge og Sverige konkurrerte om å vinne matentreprenørskapsprisen som arrangeres av Nordic Choice Hotels, NHO og EAT.

– Kåringer som Local EAT Award gjør at små, men smarte og potensielt globale løsninger får oppmerksomhet. Det er avgjørende for å få gjennomslag for nye produkter som krever endring  av etablerte forretningsmodeller. Vi er veldig takknemlige, sier Kristen Hovland, daglig leder i Keep-it Technologies.

Keep-it Technologies lager holdbarhetsmålere for mat. En liten brikke med et innebygdt termometer måler holdbarheten til ulike matvarer ut ifra forholdene produktet produseres, transporteres og oppbevares i. Brikken gjør det dermed trygt og enkelt å spise mat uavhengig av holdbarhetsdatoen på pakken.

Vi kaster rundt 30 % av maten som produseres, og en del av dette er på grunn av streng overholdelse av holdbarhetsdatoen på innpakningen. Keep-it Technologies idé gjør at vi kan begrense mengden mat vi kaster samtidig som vi forsikrer oss om at maten er helsemessig forsvarlig å spise. Dette er bra både i et bærekrafts- og helseperspektiv, og derfor er Keep-it Technologies vinneren av Local EAT Award 2015, sier Hege Gjessing, leder av juryen i Local EAT Award.

Keep-it Technologies har allerede avtaler med McDonalds, REMA 1000 og Oslo Universitetssykehus, men ønsker å nå ut til enda flere med sitt produkt. Administrerende direktør i NHO, Kristin Skogen Lund, tror bedriften kan vokse seg stor.

– Keep-it Technologies sin holdbarhetsmåler er et av flere tiltak som kan bidra til å redusere et stort problem — den enorme mengden med mat som kastes hver dag. Keep-it har kommet opp med en spennende løsning som allerede er i bruk i norske matbutikker. På vegne av NHO vil jeg gratulere så mye med en fortjent pris, sier Skogen Lund.

Petter Stordalen, jurymedlem i Local EAT Award, tror også potensialet er stort.

– Bærekraftig business er fremtiden, og gjort riktig er det også svært lønnsomt. Løsningen representerer en innovasjon og noe helt nytt, og har i tillegg stort industrielt potensial. Keep-it Technologies vinner Local EAT Award 2015 fordi de både bidrar til å løse et stort problem innen bærekraft og helse, og svarer på et behov i dagens marked, sier Stordalen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(bildekilde: sceenshot / strawberry.no)

Strawberry utvider porteføljen i Finland med et tidligere fengsel

Jobbe fra bassengkanten? Vær sikker på at du surfer sikkert først (Bilde: Pexels)

Slik surfer du sikkert under sommerferien

Visby - Gotland - Sverige

Vinn en gullbillett til Gotland – Sveriges fantastiske sommerøy!

(Foto: ©Dfly.no)

Reiselivsmagasinet på RadioRiksOslo torsdag 2. mai 2024

(Bildekilde: NCL.com)

Norwegian Aqua blir første Prima Plus-skip med vinbar, plantebasert spisested og eksklusiv thai-restaurant