logo-white

Kanariøyene åpner årets karnevalsfeiring

Årets karneval på Kanariøyene begynner i slutten av januar. Det er som for mange lokale og tilreisende er årets høydepunkt på øygruppen. Karnevalet i Santa Cruz de Tenerife er en av Europas mest spektakulære festivaler og har siden opprinnelsen i 1492 utviklet seg til et av de mest anerkjente karnevalene i verden.

Fra et tidligere karneval på Tenerife (Foto: Canary Islands Tourism)

Karnevalet i Santa Cruz de Tenerife, som arrangeres fra slutten av januar til midten av februar, er det aller største i Europa. Feiringen har røtter tilbake til slutten av 1400-tallet og besøkes årlig av hundretusenvis av tilreisende fra ulike land. I tillegg til en feststemt atmosfære, fargerike parader og kreative kostymer, kaster feiringen også lys på lokal kultur og historie.

Karnevalet i Santa Cruz de Tenerife byr på en rekke arrangementer og aktiviteter. Det starter i slutten av januar, men de fleste av høydepunktene er i begynnelsen og midten av februar. Den 7. februar 2024 starter «The Queens Gala», hvor karnevalets best utkledde deltaker kåres. Den 9. februar fortsetter festlighetene med åpningsparade og gatekarneval. Gatekarnevalet er åpent for alle som vil kle seg ut og danse til hete rytmer.

Opprinnelig fant feiringen sted før den tradisjonelle påskefasten, men i løpet av 1800-tallet ble karnevalet formet slik vi kjenner det i dag. Maskerader vokste i popularitet, og anonymiteten man fikk bak masker og kostymer ble en velkommen måte å skjule sin sosiale klasse på. Disse maskeradene utgjør fortsatt en viktig del av karnevalet.

Den store karnevalsparaden finner sted 13. februar, og dagen etter markeres slutten på karnevalet med den unike tradisjonen «Entierro de la Sardina». På norsk betyr det sardinens begravelse, og er en liksom-begravelse for en dukke som representerer sardinen (Foto: Canary Islands Tourism)

Les mer om karnevalet i Santa Cruz de Tenerife HER

Karneval på alle øyene

I tillegg til karnevalet i Santa Cruz de Tenerife finnes det flere andre eksotiske karneval å oppleve på de andre Kanariøyene:

  • Gran Canaria-karnevalet starter i Las Palmas med en stor feiring. Høydepunktet er den såkalte «Drag Queen Gala», der deltakende Drag Queens konkurrerer om seieren.
  • Fuerteventura-karnevalet preges av innovasjon og glede, der kjøretøyene «arretrancos» (olabiler) og fartøyene «achipencos» (hjemmesnekrede båter) er hovedattraksjonene. Begge brukes i konkurranser under Fuerteventuras karneval, og er kjent for å skape stort engasjement.
  • Karnevalet på La Palma har en sterk historisk tilknytning, og hyller øyas nære forhold til Cuba. Festlighetene innledes med «Fiesta de los Indianos», en feiring som har vokst frem blant La Palmas innbyggere som vendte hjem etter å ha emigrert til Cuba.
  • Karnevalet på La Gomera er en avslappet fest som for det meste holdes i hovedstaden San Sebastián. «Día de los Polvos de Talco y Añil», som finner sted på mandagen, er høydepunktet der deltakere kledd i hvitt feirer ved å kaste talkum i gatene og danse til musikken.
  • Karnevalet på El Hierro er annerledes og feststemt. Den tradisjonelle «Los Carneros de Tigaday»-feiringen står sentralt, der lokal ungdom kler seg ut som sauer ved å dekke seg til med saueskinn og sette horn på hodet.

Les mer om Kanariøyene HER

Flere nyheter, reisetips og artikler om Kanariøyene finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(bildekilde: ticket)

En usikker verdenssituasjon styrer valg av reisemål

(Fotokilde: Amadeus)

Syv trender som vil løfte forretningsreisene i 2024

(fotokilde: BZ)

En guide til en bekymringsfri reise med baby

(Foto: Øystein Løwer Avinor)

Passasjertala vaks kraftig utanlands, men gjekk tilbake innanlands i mars

Fanad Head Lighthouse ligger ut mot Atlanterhavet - knapt 80 kilometer nord for LondonDerry (Foto: Tourism Ireland)

Irlands Wild Atlantic Way fyller 10 år !