logo-white

Hurtigruten Norge skal samarbeide med Arctic Umiaq Line for å fremme bærekraftig turisme på Grønland

Arctic Umiaq Line og Hurtigruten Norge skal samarbeide om økt vekst og muligheter i Grønlands reiselivsnæring. Begge selskapene er opptatt av å utvikle et bærekraftig reiseliv, og vil samarbeide for å utvikle Arctic Umiaq Lines unike produkt for det internasjonale markedet og fremme bærekraftig turisme på Grønland.

Kystferjen og fisketråleren Sarfaq Ittuk mellom isfjellene i Ilulissat Icefjord på Grønland (Fotokilde: Arctic Umiaq Line/Hurtigruten Norge)

Arctic Umiaq Line, med røtter tilbake til 1774, har med sin rutetrafikk vært en livline for hele vestkysten av Grønland ved å frakte passasjerer og gods mellom havner fra Narsaq i sør til Ilulissat i nord. Selskapet driver skipet MS Sarfaq Ittuk.

– Det grønlandske kystsamfunnet står overfor et historisk skifte når utvidelsen av flyplasser knytter oss til den globale infrastrukturen. Dette gir både muligheter og utfordringer, sier Arctic Umiaq Line-sjef Jens-Jakob Sandgreen.

Jens-Jakob Sandgreen, administrerende direktør i Arctic Umiaq Line (Fotokilde: Arctic Umiaq Line/Hurtigruten Norge)

– Med færre enn 60 000 mennesker spredt hovedsakelig langs den 3000 kilometer lange vestkysten, er dette et delikat samfunn som trenger en subtil og bærekraftig tilnærming til turisme og næringsutvikling. Dette partnerskapet vil øke tilgjengeligheten til nye og avsidesliggende destinasjoner for lokalbefolkningen og turister, og det vil bygge på en strategi for å skape bærekraftig turisme og fornye velferdsmuligheter for Grønland, samtidig som det forblir tro mot kjerneformålet om å være et pålitelig alternativ for lokal persontransport.

Hedda Felin, administrerende direktør i Hurtigruten Norge (Foto: Espen Mills/Hurtigruten Norge)

– Samarbeidet vårt med Arctic Umiaq Line er en spennende mulighet for Hurtigruten Norge, og en sjanse til å fremme vårt felles grunnsyn om at reiseliv og turisme bør bidra til å skape verdier som kommer lokalsamfunn og lokal aktivitet til gode, sier administrerende direktør Hedda Felin i Hurtigruten Norge.

– Ved å kombinere vår egen erfaring med Arctic Umiaq Lines unike tilbud, tar vi sikte på å sammen utvikle det mest bærekraftige og unike reiselivsproduktet på Grønland, sier hun.

Partnerskapsavtalen mellom Arctic Umiaq Line og Hurtigruten Norge markerer starten på et nytt kapittel for begge selskapene, med et stort potensial for å utvide samarbeidet i fremtiden.

Les mer om Arctic Umiaq Line HER og om Hurtigruten Norge HER

Flere relaterte nyheter og artikler finner du HER, HER og HER

Vinkende passasjerer ombord i kystferjen og fisketråleren Sarfaq Ittuk (Foto: Lisa Germany/Visit Greenland)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(billede: seafoodfestival.dk)

Danmarks nye restaurantfestival: Seafood Festival er en hyldest til fisk og skaldyr

Vulkanflyvning over Island  (Foto: Icelandair)

Kuldereiser har kommet for å bli – Norge og Island på topp

Prince Gallery Tokyo Kioicho i Tokyo (Fotokilde: JNTO)

Stjerneregn fra Forbes Travel Guide i Japan

TUI har gått inn som hovedsponsor for maratonen på Mallorca fra og med 2024 og inntil 2026. Synes du 42 km blir litt for langt, kan du velge å løpe halvmaraton eller 9 km i stedet (Foto: TUI)

Løp maraton på et av sommerens mest populære reisemål

(Foto: Alabama Travel)

Vintog til Alabamas Toscana