logo-white

Høstens populære byer og reisemål

Apollo melder om rekordpågang for årets høstferie, med kun noen få strøplasser igjen. For sol og bad er det spesielt ett reisemål som utmerker seg, mens storbylisten overrasker. Det er heller ingen tvil om hvem vi helst vil reise med – og ikke!

Marathi Beach - Kreta - Hellas - Apollo
Marathi Beach som ligger nær Chania på Kreta (Foto: Apollo)

Allerede tidlig i sommer begynte høstens fellesferier å fylle seg opp, og i snitt er nå ni av 10 pakkereiser solgt fra hele landet med kun noen få strøplasser igjen. Hos Apollo utmerker Hellas seg som en soleklar høstfavoritt.

Beatriz Rivera - Apollo
Beatriz Rivera (Bildekilde: Apollo)

– Hellas er nordmenns største feriefavoritt. Jeg er sikker på at landet hadde tronet topplisten året rundt hvis temperaturene holdt seg over 20 grader. Dessverre er sesongen over i løpet av oktober, men til gjengjeld er høsten kanskje den beste årstiden å reise dit på, sier Beatriz Rivera, som er kommunikasjonssjef for Apollo i Norge

Reisemål som derimot kan skilte med sommertemperaturer året rundt, er Kanariøyene. At de populære øyene utmerker seg på høsten-, og vinteren er med andre ord ikke tilfeldig. For høstferien er det spesielt Gran Canaria og Fuerteventura som lokker, men også Costa del Sol øker i popularitet.

Nye storbyfavoritter

Høsten er også høysesong for storbyreiser. Listen over de mest populære byene holder seg stabilt med London, Roma og Barcelona på topp, men i år kan Apollo også melde om noen spennende utfordrere.

Etter to år med stengte grenser er eksempelvis New York tilbake for fult, og verdensmetropolen har tatt igjen både Paris og Praha i salgstoppen. Den største overraskelsen kommer derimot fra Hellas: Athen er nemlig byen som øker raskest!

Par - Storbyreise - Syden - Apollo
Athen er i ferd med å bli en destinasjon for storbyweekender (Foto: Apollo)

– Ytterst få forbinder Hellas med langhelger, så det er utrolig gøy å se at Athen nå klatrer i rekordfart. Her innfris alle storbybehov man måtte ha, særlig for en voksenferie; fra gastronomi, shopping og uteliv til eventyrlige severdigheter. Det er med andre ord bare å føre opp byen på listen sin, sier Rivera.

Disse vil vi reise med – og ikke

I en undersøkelse* nylig gjennomført av Apollo, svarte hele 44 prosent at de foretrakk å reise på storbyferier med partneren sin. 24 prosent vil ha med seg barna sine, mens 19 prosent foretrekker å reise med venner. 

Foreldrene våre derimot, er de vi har aller minst lyst til å ha med oss på storbyreise. Kun 2,9 prosent ønsker dette, mens nesten ni prosent vil reise alene. Langt flere av oss foretrekker altså å utforske en storby på egenhånd, fremfor å ha med oss mor eller far.

– Til foreldrenes forsvar har soloreiser blitt utrolig populært de siste årene, smiler Rivera.

Apollos toppliste høsten 2022:

Topp 5 høstferielandTopp 5 reisemålTopp 5 storbyreiser
1. Hellas1. Kreta1. London
2. Spania2. Rhodos2. Roma
3. Kypros3. Gran Canaria3. Barcelona
4. Kroatia4. Fuerteventura4. New York
5. Emiratene5. Kroatia5. Paris
(kilde: apollo)

*Undersøkelsen er gjennomført av Mantap Global AB på vegne av Apollo i januar 2022. Resultatene er basert på 4045 besvarelser, i overkant av 1000 pr. land i Norge, Sverige, Danmark og Finland. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(bildekilder: travelsouth.visittheusa.com/related.dk)

Historisk gangsterbar i Arkansas

Dagens elbilister er i mye større grad klare på at deres neste bil blir en elbil uansett. For dagens diesel- og bensinbilister er kjøpspris mye mer avgjørende (Foto: NAF)

Elbilinteressen flater ut

MS Richard With - Trollfjorden - Hurtigruten - Kystruten Bergen - Kirkenes

Hurtigruten Foundation vil støtte prosjekter langs kysten

Padling i Glaskogen naturreservat (Foto: Visit Årjäng)

Åtte kortreiste naturopplevelser i Värmland

Akbar Al Baker (til v.) takker for prisen. Det nasjonale flyselskapet i Qatar mottok ytterligere tre priser: 2024 APEX World Class Award, APEX Award for Beste Underholdning i Midtøsten, og APEX Award for Global Beste Mat & Drikke (Fotokilde: Qatar Airways)

APEX CEO Lifetime Achievement Award til Akbar Al Baker, CEO Qatar Airways