logo-white

Hit reiser nordmenn i høst

Sommeren er over og høsten har allerede meldt sin ankomst flere steder. Mange valgte å holde seg i Norge denne sommer også, mens andre fikk reisen ødelagt av diverse streiker, flyplassproblemer og passkrise. Det er derfor mange som vil ut og reise denne høsten. Noen vil forlenge sommeren, andre vil oppleve en storby – alle vil ha et pusterom fra hverdagen og «ta igjen» det vi har tapt de siste årene!

Julehandel i Malaga. Den sydspanske storbyen er for første gang inne på listen over de 10 mest populære destinasjonene hos Ticket (foto: ©otoerres)

Reiselysten er sterkt oppadgående denne høsten (2022), men ikke på samme nivå som i 2019, som er det året vi kan sammenligne med. Ønsket om å reise er nok til stede hos mange, men fortsatt begrensinger på enkelte reisemål samt høyere levekostnader her hjemme holder nok noen tilbake fra å bestille. 

Ellen Wolff Andresen (bildekilde: ticket/ntb)

– Hele 60 % av reisene som er bestilt denne høsten er til en europeisk storby. Høsten er en fin tid for å utforske en storby, og mange ser muligheten til å ta en langweekend som ikke krever så mange fridager og lang reisevei, sier Ellen Wolff Andresen, som er markeds- og administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

Det er de tradisjonelle storbyene som dominerer listen – med litt rokkering innbyrdes. Evig populære London troner øverst med en økning på 52 % mot 2019. Byen, som byr på uendelig med opplevelser, får også hjelp av en prisnedgang på reiser dit. Det er kun London og København som har en nedgang i pris i høst. Nye på listen er Milano og Zürich, mens New York og Lisboa har falt ut av topp-ti.

Selv om det er flest som bestiller storbyferie i høst så er de de solfylte destinasjonene som dominerer topplisten. Tidlig på høsten er det de typiske reisemålene rundt Middelhavet som er populære, mens utover i november dominerer vinterreisemålene som Bangkok og Gran Canaria. Mange reiser er selvfølgelig bestilt tidlig som for eksempel i skolenes høstferie, men det er også en del som ønsker å forlenge følelsen av sommer med en høsttur og bestiller tettere på avreise.

Toppliste alle reiser

1. Bangkok (1)
2. Gran Canaria (2)
3. London (8)
4. Alicante (6)
5. Mallorca (12)
6. København (10)
7. Kreta (7)
8. Amsterdam (3)
9. Tenerife (9)
10. Malaga (ny)
(kilde: ticket.no)

Toppliste Sol- og bad         Toppliste Storby

1. Bangkok (1)1. London (4)
2. Gran Canaria (2)2. København (5)
3. Alicante (3)3. Amsterdam (1)
4. Mallorca (6)4. Milano (ny)
5. Kreta (4)5. Paris (2)
6. Malaga (8)6. Barcelona (15)
7. Antalya (10)7. Manchester (3)
8. Dubai (15)8. Roma (13)
9. Split (9)9. Zürich (ny)
10. Kypros (11)10. Nice (12)
(kilde: ticket.no)

Reiser bestilt pr 31.8.22, avreise 1.9. – 30.11.22. Tall i () plassering i 2019

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Spanias Turistkontor)

Oviedo kåret til Spanish Capital of Gastronomy i 2024

Turistbåter i Istanbul (Bildekilde: Norwegian Air Shuttle)

Norwegian tilbake til Istanbul etter åtte års fravær

SAS - City Jet - CRJ 900 - take of fra Sola

1,8 miljoner passagerare reste med SAS i november

(Foto: Nordic Leisure Travel Group)

Direktefly fra Evenes til Mallorca !

(Fotos af Darina Belonogova/Pexels)

Gi dine gjester god søvn med komfortable sovesofaer