logo-white

Her vil vi helst ta vinterbadet!

Sesongen for badeglade vinterbadere nærmer seg. Iskalde bad er en hot trend, og stadig flere bader året rundt her hjemme. Men spør man Ola og Kari hvor de aller helt vil ta vinterbadet, så kommer Karibia, Kanariøyene og Australia på topp og Norge på 10. plass, i følge en undersøkelse gjennomført av YouGov. Samme undersøkelse viser at god mat og drikke, godt vær og trygghet er det viktigste når vi skal velge reisemål, og at nordmenn aller helst vil til Australia, Karibia, Hellas eller Hawaii.

NCL - Cruiseskip - Operahuset - Sydney - Australia
Australia er nordmenns drømmedestinasjon nummer en, viser en undersøkelse gjennomført av YouGov for Norwegian Cruise Line. Her fra Sydney Harbour (Bildekilde: NCL.com)

I undersøkelsen, som er gjennomført på vegne av Norwegian Cruise Line (NCL), har man blant annet sett nærmere på trenden for vinterbading i Norge, Danmark og Sverige. 

Her svarer 46% av alle nordmenn at de aller helst vil ta vinterbadet fra en Karibisk strand. På en solid andre plass kommer populære Kanariøyene med 41%, og på 3. plass Australia med 28%. 

At nordmenn setter pris på iskalde bad er tydelig i undersøkelsen, for hele 19% svarer at de gjerne tar vinterbadet i Norge eller Danmark. 

Surfere -Kvinne - Mann - Hawaii - Stillehavet - USA
Hawaii (bildet) og Florida kommer på delt 5. plass på steder hvor nordmenn aller helst vil bade i vinter. (Bildekilde: NCL.com)

Ti på topp for vinterbading: 

1) Karibia (46%)

2) Kanariøyene (41%)

3) Australia (38%) 

4) Bali 

5) Florida og Hawaii 

6) Fiji-Cookøyene-Tahiti

7) Egypt 

8) Brasil 

9) Maldivene og Thailand 

10) Norge og Danmark 

I Norge og Sverige er Karibia favoritten for vinterbading mens danskene foretrekker å reise down under til en av Australias mange strender. Men når det gjelder Kanariøyene, så er det ingen andre i Skandinavia som er så glade i den spanske øygruppen som oss – hele 41% drømmer om å ta vinterbadet her. 

Kvinne - Svømming - Bad - Varme - Sjø - Karibien - NCL
Nordmenn er badeglade hele året viser undersøkelsen fra YouGov, og, aller helst vil vi ta vinterbadet i Karibia (46%). Til sammenligning vil 19% ta vinterbadet i norsk hav eller innsjø (Bildekilde: NCL.com)

Kanariøyene tilbake hos Norwegian Cruise Line

Vinteren som kommer er Kanariøyene igjen å finne på NCL sitt cruisekart. Sist man kunne cruise mellom de populære øyene var i 2017, og rederiet ser frem til å ønske nordmenn velkommen ombord igjen på den populære ruten. 

– Kanariøyene har alltid vært et attraktivt reisemål i Norge og Skandinavia, spesielt i vintermånedene når sol og sommer frister. Vi ser frem til å starte opp den populære ruten 21. november, forteller Kevin Bubolz, Managing Director Europe for NCL.

– Ellers har Karibia lenge vært en bestseller i vinterhalvåret i Norge, og Australia er fortsatt drømmereisemålet for mange nordmenn – en ”once-in-a-life-time” opplevelse, fortsetter Bubolz.

Australia åpnet grensene for cruise i april, og i desember gjenåpner NCL sine ruter til en rekke eksotiske destinasjoner i Stillehavet. Cruisene vil ha avreise fra Sydney i Australia eller Auckland, New Zealand.

Padlere - Padleboards - Stillehavet - Hawaii - NCL
Godt mat og drikke samt godt vær er aller viktigst når nordmenn skal velge reisemål viser en undersøkelse gjennomført av YourGov for Norwegian Cruise Line. Her to padlere utenfor kysten av Hawaii (Bildekilde: NCL.com)

God mat, godt vær og trygghet er viktig når vi skal på ferie

Undersøkelsen viser videre at nordmenn er opptatt av god mat (48%), godt vær (45%) og at reisemålet oppleves som trygt (35%) når de skal på ferie. 

Skal humøret være på topp i ferien, har god mat (54%), sol og varme (43%) og godt vær (39%) aller mest å si viser undersøkelsen. Til sammenligning har natteliv, all inclusive og tilgang på Spa-senter langt mindre å si for feriehumøret vårt.

– Cruise er en enkel måte å reise på om man vil oppleve flere reisemål i løpet av én ferie – samtidig som man bare pakker ut kofferten én gang. Vinteren nærmer seg, og vi ønsker alle badeglade nordmenn velkommen til å bytte ut vinterbading med mer sommerlige bad, avslutter Bubolz.

Tortola - Familie - Øy - Karibien - NCL
Karibia er både nordmenns og svensker favoritt for vinterbading viser undersøkelsen fra YouGov. Her fra en av øya Tortolas mange strender (Bildekilde: NCL.com)

Mer fakta fra reiseundersøkelsen:

Undersøkelsen er gjennemført av analyseinstituttet YouGov for Norwegian Cruise Line. 

Vinterbading – 10 på topp Norge: 

 1. Karibia (46%)
 2. Kanariøyene (41%)
 3. Australia (38%) 
 4. Bali (33%) 
 5. Hawaii (30%) og Florida (30%)
 6. Fiji, Tahiti og Cookøyene (24%)
 7. Egypt (24%)
 8. Brasil (23%)
 9. Maldivene og Thailand (21%)
 10. Norge og Danmark (19%)

Vinterbading – 5 på topp Danmark

 1. Australia (40%)
 2. Karibia (39%) 
 3. Bali (37%)
 4. Kanariøyene (35%) 
 5. Hawaii (28%) 

Vinterbading – 5 på topp Sverige 

 1. Karibia (46%)
 2. Australia (39%)
 3. Bali (35%)
 4. Kanariøyene (33%)
 5. Hawaii (29%)

Nordmenns drømmedestinasjoner – 5 på topp

 1. Australia (17%)
 2. Karibia (16%)
 3. Hellas og Hawaii (15%)
 4. Italia (14%)
 5. Frankrike (12%)

Hvordan vil du reise? Hvis nordmenn fritt kan velge, så ønsker de å reise slik; 

 1. Pakketur/charter eller rundreise (37%)
 2. Cruise (34%)
 3. Bilferie i egen bil (22%)
 4. Hytteferie (18%)
 5. Interrail eller fottur (9%) 

Hva påvirker nordmenns feriehumør mest – 5 på topp:

 1. God mat (54%)
 2. Sol & varme (43%)
 3. Godt vær (39%) og de personene jeg reiser sammen med (39%)
 4. Valgfrihet til å gjøre det man vil (37%)
 5. At jeg opplever nye steder, land, kulturer eller byer (33%)

Hva er viktigst for nordmenns valg av reisemål – 5 på topp: 

 1. God mat og drikke (48%)
 2. Godt vær (45%)
 3. En destinasjon hvor jeg føler meg trygg (35%)
 4. En destinasjon som er sikker å reise til (34%)
 5. Lett tilgang til strand og sjø (29%)

Flere artikler og nyheter om NCL – Norwegian Cruise Line finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Fotokilder: AdobeStock/USN)

Cruisetips: VIVAs elvecruise i Europa

Fra venstre: Daglig leder i Hyttetjenester Knut Skinnarland, sjef i Ignite Capital Magnus Baumann, styreleder i Hyttetjenester, Bjørn Vidar Wold Pedersen og styremedlem i Hyttetjenester, Jan Ivar Sæthre (Fotokilde: Ignite Capital)

Satser 17 millioner på hyttetjenester

Flyselskapet Emirates er nå en stolt partner for alle fire Grand Slam-turneringene, inkludert Roland-Garros (siden 2013) (Foto; Emirates Airline)

Emirates sponser Wimbledon

(Foto: Canary Islands Tourism)

«Popcorn Beach» – et naturfenomen som går viralt