logo-white

Beste foto-blinkskudd i The Great American West finner du her

Delstatene Idaho, Montana, Nord-Dakota, Sør-Dakota og Wyoming ligger i det nordvestlige USA og er også kjent under navnet The Great American West. Her venter storslått natur og et vell av opplevelser – spesielt for de som ikke drar hjemmefra uten kameraet rundt halsen.

Fall Creek Falls - Foss - Snake River - Idaho - USA
Fall Creek Falls i østlige Idaho er omgitt av Snake River og Snake River Range-fjellene i det fjerne (Foto: Idaho Tourism)

Her er noen av de spesielt pittoreske områdene som fortjener oppmerksomheten til både deg og kameralinsen.

Klare elver og innsjøer i Idaho

I Idaho er det de klare elvene og innsjøene som er mest populære blant fotografer. Her må du absolutt ikke gå glipp av et bilde av stjernehimmelen ved Lake Pend Oreille Sandpoint, som er den femte dypeste innsjøen i USA. Innsjøen er omgitt av den nordlige delen av Rocky Mountains samt tette skoger av gran og furu. Dette gir deg også rikelig med muligheter til å leke med farger og teksturer i fotografiene.

Lake Pend Oreille - Rocky Mountains - Idaho - USA
Fang den stjernespekkede himmelen over den femte dypeste innsjøen i USA, Lake Pend Oreille Sandpoint,. Omgitt av de nordlige Rocky Mountains og en tett skog av gran og furu, er det ingen mangel på farger og teksturer å sette linsen på (Foto: Idaho Tourism)

I østlige Idaho er Fall Creek Falls også spesielt fotogent. Fossen er omgitt av Snake River, og i horisonten skaper Snake River Range Mountains det perfekte bakteppet.

Les mer om Idaho HER

Skoger, fjell og enger i Montana

I Montana kan du ta bilder av skoger, fjell og enger langs Pioneer Scenic Byway, eller besøke Two Medicine Lake, som er omgitt av skog og fjell og ligger i Glacier National Park. Det er også mulig å leie kajakk eller kano her dersom du ønsker å forevige landskapet fra vannet.

Les mer om Montana HER  

Two Medicine Lake - Glacier National Park - Montana - USA
Two Medicine Lake i Glacier National Park er omgitt av skog og fjell med mange turstier (Foto: Montana Office of Tourism and Business Development)

Storslått elvedal i Nord-Dakota

I Nord-Dakota skjuler en av delstatens vakreste utsikter seg ved Pembina-juvet. Pembina-juvet er en av de dypeste, bratteste og mest uendrede elvedalene i Nord-Dakota. I tillegg kan du her oppleve et av delstatens største sammenhengende skogsområder, hvor det blant annet er funnet 30 sjeldne plantearter og 21 sjeldne dyrearter.

Les mer om Nord-Dakota HER  

Pembina Gorge - Elveløp - Nord-Dakota - USA
Pembina-juvet er en av de dypeste, bratteste og uforandrede elvedalene i Nord-Dakota (Foto: North Dakota Tourism)

Landskap og fossefall i Sør-Dakota

Hvis du vil fotografere autentiske amerikanske landskap fra fugleperspektiv, må du klatre til toppen av Nicolette-tårnet. Herfra har du utsikt over både Sør-Dakota, Nord-Dakota og Minnesota. Utsiktstårnet ble laget som en hyllest til den franske geografen Joseph N. Nicollet, som på 1830-tallet utforsket området Coteau Des Prairies, som blant annet inkluderer de tre delstatene.

Nicollet Tower - Utsiktstårn - Sør-Dakota - USA
Fra toppen av Nicollet Tower kan du se utover det enorme prærielandskapet i tre delstater – North Dakota, South Dakota og Minnesota. Observasjonstårnet er oppkalt etter Joseph N. Nicollet – en fransk kartmaker som utforsket Coteau Des Prairies på 1830-tallet (Foto: Travel South Dakota)

Ved Spearfish Canyons ruvende kalksteinsklipper og brusende fjellelver kan du også knipse en perfekt utsikt. Spesielt ved områdets store severdighet, Roughlock Falls, venter det vakre fossefall.

Les mer om Sør-Dakota HER 

Roughlock Falls - Spearfish Canyon - Sør-Dakota - USA
Vandring langs Roughlock Falls ved U.S. Highway 14A, kjent som Spearfish Canyon Scenic Byway. Høye kalksteinsklipper og en brusende fjellbekk holder deg med selskap langs den 19 mil lange strekningen i Sør-Dakota. (Foto: Travel South Dakota)

Fjell og ørkenlandskap i Wyoming

I Wyoming kan du leke med lukkertiden når du fotograferer ville hester i ørkenlandskapet Wild Horse Scenic Loop, en 37 kilometer lang vei som forbinder Green River og Rock Springs i det sørvestlige Wyoming. Her finner du også Pilot Butte, som er det nest høyeste punktet i regionen.

Wild Horse Scenic Loop - Pilot Butte - Wyoming - USA
Pilot Butte ved Wild Horse Scenic Loop som forbinder Green River og Rock Springs i det sørvestlige Wyoming (Foto: Wyoming Office of Tourism)

Også øst for fjellkjeden ved Grand Teton er det mange muligheter til å fylle kamerarullen. For eksempel er området Schwabacher’s Landing ved Snake River utrolig vakkert, spesielt når solen treffer fjellene slik at de reflekteres i vannet.

Les mer om Wyoming HER 

Schwabacher Landing - Snake River - Wyoming - USA
Schwabacher’s Landing ved bredden av Snake River øst for Grand Tetons er en favoritt blant sportsfiskerne. Stedet gir også en fabelaktig utsikt over Grand Tetons i Wyoming (Foto: Wyoming Office of Tourism)

Les også: Utforsk det ekte Amerika: The Great American West

Flere artikler om Idaho, Montana, Nord-Dakota, Sør-Dakota og Wyoming finner du HERHERHERHER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: TUI)

Salget av fleksible reiser til sol og bad går i taket

Kostnadsexplosion för skadereparationer i Norge

Golf - Mallorca - Balearene - Spania

Spill golf hele året på Mallorca

Frilager er en utstyrssentral som har alt til turen. Du som privatperson, skole, lag eller organisasjon kan leie kano, telt, fiskeutstyr, turutstyr, kajakk, skiutstyr, skøyter og mye mer (Foto: Marius Dalseg)

Enklere å låne utstyr til friluftsliv

Terminalbygget på Mo i Rana lufthavn, Røssvoll (Foto: Hedda Hiller/Avinor)

Mo i Rana lufthavn Røssvoll holder stengt i hele juli